Arijan Ademi nakon 10 godina napušta Dinamo: Ozbiljne ponude su u pitanju

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Arijan Ademi (29) gotovo sigurno ovog ljeta napušta Maksimir. Aktualni kapetan Dinama trenutno ima ozbiljne ponude nekoliko europskih klubova, a na njemu je samo da odluči u kojem će smjeru krenuti…

U posljednja tri prijelazna roka Arijan Ademi (29) mogao je birati gdje će nastaviti karijeru – francuski Lille bio je nevjerojatno uporan, ali nije prošao, Lazio je u njemu vidio dugoročno rješenje u veznome redu, ali Dinamo je tražio previše. Potom je još jednom pokušao Lille, pa španjolski Betis iz Seville, a na kraju je u siječnju ove godine kapetan ‘modrih’ bio na korak do prelaska u Al Nasr kojeg vodi Kruno Jurčić, piše Tportal.

Ipak, svi su ti transferi propali, a Ademi je potpisao ugovor s Dinamom ‘do kraja karijere’, do 2025. godine! I svi su na Maksimiru bili sretni. I Ademi je bio sretan… Ali samo do pandemije koronavirusa, koja je sve preokrenula.

Najveća promjena je ta da na klupi Dinama više nema Nenada Bjelice, pa ni Ademija praktički više ništa ne veže za klub u kojemu je proveo punih 10 godina.


Žalosno je, ali istinito. Odnos klupskih čelnika prema Bjelici, njegovom stručnom stožeru i igračima nije bio na nivou te će mnogi ovog ljeta napustiti Maksimir. Dinamo će ih spremno pustiti, čak i za dvostruko manje novca nego što realno vrijede jer u treba namaknuti novac u ovim financijski nesigurnim vremenima.

Tako će Dinamo i za Arijana Ademija bez razmišljanja prihvatiti odštetu od pet milijuna eura iako je sve do nedavno ‘početna cijena’ u pregovorima bila sedam milijuna. Eura… No, vremena se mijenjaju, koronavirus je apsolutno uzdrmao tržište i više neće biti ‘bahatih’ milijunskih odšteta koje odbijaju ozbiljne kupce.

Ademi će, kako trenutno stvari stoje, gotovo sigurno napustiti Maksimir, a ima tri jake ponude. Dobro informirani krugovi tvrde kako su sve tri iz Rusije – iz Moskve.

U ovom trenutku za Ademija su ‘najzagrijaniji’ moskovski velikani CSKA i Spartak, a Lokomotiva polako ispada iz utrke.

Momčad čiji je kapetan Vedran Ćorluka navodno je već sve dogovorila s Milanom Badeljem koji će Italiju ovog ljeta zamijeniti Rusijom. Neozbiljno bi bilo da ‘lokosi’ potroše novac na kupovinu dva ista tipa igrača, no nikad se ne zna…

Stvarnost je takva da Arijan Ademi može birati između CSKA i Spartaka. Financijska je kriza pogodila i ruske klubove, no pet milijuna eura odštete za kapetana Dinama imaju. U stvari je to prava sitnica, jer za toliki novac jednostavno nije moguće dobiti tako kvalitetnog i iskusnog zadnjeg veznog koji praktički može ‘uskočiti’ u svaku momčadi i svaku sustav igre. Takvi su igrači rijetkost i redovito drže cijenu. Jasno je to čelnicima CSKA i Spartaka, ovakav igrač neće dugo biti ‘na tržištu’ po ‘povlaštenoj’ cijeni, ističe Tportal.

U redovima CSKA Ademija bi dočekali Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović, dok u Spartaku – barem za sada – nema hrvatskih nogometaša. Pitanje je što će odabrati Ademi – CSKA se bori za mjesto u Europi, Spartak je u nekoj vrsti reorganizacije, momčad je to koja ima potencijala, ali teško će sljedeće sezone u Europu. Još ima vremena.

Komentari