ZVUCI TAMBURE U LISINSKOM: ‘Za sve bećare i one koji se tako osjećaju’

Foto: Facebook

Na tematskoj večeri Slavonija u srcu, u subotu, 23. ožujka s početkom u 20h, u Velikoj Dvorani KDV Lisinskog, nastupaju najveća tamburaška imena – Slavonske Lole, Najbolji hrvatski tamburaši i Slavonia Band.

Sudionike večeri, osim ljubavi prema Slavoniji, veže i činjenica da iza sebe imaju bogate diskografske karijere i opuse.

Slavonske Lole, tamburaškom scenom vladaju više od trideset godina, a do sada su izdali osam studijskih i jedan live album. Šest puta su nastupili na festivalu “Zlatne žice Slavonije”, osvojili brojne nagrade te za albume “Sve je ona meni” ostvarili platinum, a za album “Ledina” zlatnu nakladu.

Najbolji hrvatski tamburaši (ex Zlatni Dukati) mogu se pohvaliti hitovima opput “Nek’ zvone tambure”, “Od Dvora do Dvora”, “Vranac”, “Andrija Čordaš” ili njihov poslijedni singl “Pjesmo moja”! Trideset godina djelovanja, pet osvojenih Porina, Cesarica te više od tristo pjesama kojima i dalje promoviraju važnost očuvanja izvorne tamburaške glazbe.


Slavonia Band, koji su upravo objavili novi singl “Moja vilo”, inspiraciju nalaze u standardima tamburaške glazbe, s ugođajem folklorne slavonske ravnice no s vremena na vrijeme, vole ubaciti i modernije elemenate u svoj glazbeni izričaj. Do danas su objavili šest studijskih albuma te osvojili mnoge nagrade, od koji se izdvaja Zlatna ploča za album “Zlatna polja”.

Komentari