Otkazan 29. zagrebački maraton! ‘Ne možemo svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja i potencijalnog širenja zaraze’

Bruno Konjevic / CROPIX

Vijest o otkazivanju 29. zagrebačkog maratona stigla je kasno prošlu noć, a već je odjeknula društvenim mrežama.

U nastavku donosimo poruku organizatora, koji ipak donose najavu jedne utrke – one virtualne. Provjerite o čemu je riječ:

“Nakon višemjesečnih napora od nas da osiguramo sve potrebne uvijete za održavanje 29.
zagrebačkog maratona, obavještavamo Vas da nažalost moramo otkazati održavanje utrka.
Zagrebački maraton je trebao biti održan u nedjelju, 11. 10. 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića no nažalost, kao i svi veći maratoni u svijetu ove godine je doživio istu sudbinu.

Upravo iz razloga što je veliki broj maratona otkazan u Europi i svijetu brojni trkači su htjeli nastupiti na Zagrebačkom maratonu koji je ove godine dobio i Bronze label od World Athletics. Kako se epidemiloška situacija u svim zemljama znatno pogoršala i velikog broja prijavljenih sudionika iz Hrvatske i svijeta ne možemo svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na druge naše sugrađane. Zagrebački maraton je veliki i međunarodni sportski događaj koji prvenstveno ima za svrhu promicanje zdravog života te svakako želimo da to tako i ostane.


Virtualne utrke će se naravno održati kako bi obilježili 11. 10. 2020. i dan maratona u duhu trčanja.

Pripremamo sada ponude i detalje oko samog održavanja virtualnih utrka pa ćemo kroz koji dan sve objaviti na webu.

Nažalost, ova godina je za organizaciju svih događanja neizvjesna i teška. Koliko god smo se nadali da će održavanje utrka biti moguće uz sve organizacijske izmjene i pridržavanje epidemioloških mjera u zoni starta nažalost prevelik je broj sudionika za trenutnu epidemiološku situaciju.

Nama kao organizatorima, je iznimno teško što moramo prekinuti tradiciju Zagreb maratona no sigurnost i zdravlje sudionika nam je na prvom mjestu.

Nadamo se da je ova godina stvarno izuzetak te da ćemo svi skupa dočekati 29. zagrebački maraton, 10. 10. 2021. s veseljem i zadovoljstvom kako i priliči jednom ovakvom događanju”, poručili su organizatori!

Komentari