Dođite u Tehnički muzej Nikole Tesle i ispričajte priču o svojem odijevanju

modatrim.womenstore.dvrdns.org

U svom ormaru čuvate odjevne predmete iz Kamenskog, Varteksa, DTR-a, Slavonije, Uzora, Nade Dimić ili neke druge domaće tekstilne industrije? Donesite ih u Tehnički muzej Nikole Tesle i podijelite s drugima njihovu priču.

Svaki odjevni predmet “čuva” doživljaje i iskustva osoba koje su ga nosile, posjeduje neku vrstu biografije, neodvojive od biografije vlasnika. Ujedno je i svjedok vremena i prostora, ali i društvenih normi pa i kulturnih procesa.

Metodom pričanja priče na radionici će se nastojati iščitati različite biografije, značenja i identiteti odjevnih predmeta važnim i vrijednim čuvanja. Razmotrit će se i procesi nastajanja i razvoja biografija modnih odjevnih predmeta, njihovu prostornu, vremensku i društveno-kulturnu uvjetovanost te izraditi neku vrstu memorijskog zapisa.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je donijeti jedan ili više odjevnih predmeta proizvedenih u bivšoj ili aktualnoj domaćoj tekstilnoj industriji. To može biti modni, ekskluzivan predmet, kao i svakodnevni, odjevni predmet, iz osobne garderobe ili obiteljskog nasljeđa. Poziva se posjetitelje da ponesu i fotografije iz obiteljskog albuma  koje dodatno potiču sjećanja i asocijacije.


Komentari