30. SVJETSKI FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA: Provjerite kako do ulaznica i festivalske iskaznice!

Od danas pa sve do 3. listopada održava se 30. svjetski festival animiranog filma u Kinu SC, Teatru &TD, Kinoteci te na brojnim drugim gradskim lokacijama. Filmski program čini više od 300 filmova iz 40 svjetskih zemalja, a uz prestižna natjecanja tu su i fokus na kinematografiju Mađarske, program Majstori animacije s retrospektivama Georgesa Schwizgebela, Pavla Štaltera i hrvatskih klasika iz 1972., proslava 60. godišnjice festivala u Annecyju, Animafest PRO sa znanstvenim skupom Animafest Scanner VII i masterclassovima, trostruki izložbeni program te bogat Program za djecu i mlade.

“Animafest u svojih 30 izdanja postao jedan od ključnih festivala animacije u svijetu i mjesto na kojem se djeca, mladi i odrasli uče vrijednostima poput kreativnosti, razmjene ideja, inovativnosti i raznolikosti. Upravo zato i ove smo godine podržali i omogućili projekcije na otvorenom koje su najavile još jedno bogato izdanje festivala, kao i besplatan ulaz na sve projekcije Natjecanja studentskog filma te nagradu za Najbolji studentski film. Sada više nego ikad važno nam je podržati vrijedne kulturne projekte. Unatoč svim izazovima koje je ova godina stavila pred organizatore festivala, čestitamo na organizaciji i veselimo se otvaranju festivala”, izjavili su iz Zagrebačke banke.

Ulaznice i festivalske iskaznice mogu se kupiti online na: animafest.kupiulaznicu.hr. te tijekom festivala na blagajni Kina SC. Festivalski paket od 200 kuna uključuje iskaznicu s kojom se ulazi na sve projekcije (osim svečanog otvaranja) i promotivne materijale Animafesta. Iskaznica se podiže u Uredu za akreditacije u predvorju Kina SC od 28. rujna. Redovna ulaznica za Veliko natjecanje i Best Of stoji 30 kuna, a sve ostale programe 25 kuna. Ulaz na projekcije Natjecanja studentskog filma, programe koji su posebno označeni u rasporedu, Animafest PRO te na popratna događanja je besplatan.


Komentari