‘ŽENSKA PRIČA’ ODUŠEVILA MNOGOBROJNU PUBLIKU U SAX-u: Svjetski prvak u bodybuilingu pobio mnoge zablude

Goran Berović

Prvi ovogodišnji zabavni talk-show „Ženska priča“ održan je jučer u klubu hrvatskih glazbenika SAX! Tom prigodom poznata komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila je prave znalce na području zdravog života: Moniku i Sandija Imerović, Alena Abramovića, Jelenu Putnik i Kenana Mandru. Važno je za naglasiti da je sav prihod od ulaznica doniran Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Publiku su svojim pričama zabavljali i informirali jedni od trenutno najpoznatijih fitness instruktora Hrvatske bračni par Monika i Sandi Imerović. Oni su radoznaloj publici otkrili tajne zdravog životnog stila u dvosatnom razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić.

Bilo je tu puno priče oko mitova i zabluda bodybuildinga, jer brojni i dalje misle kako utezi nisu dobar izbor za mršavljenje, što je ovaj dvojac sinoć argumentirano pobio. Sandi je prije tri godine osvojio titulu svjetskoj prvaka u bodybuilingu, a u svijetu fitnessa je preko 25 godina. Monika, s druge strane se bavi fitnessom punih 13 godina i danas je više orijentirana na pomoć ženama koje joj se svakodnevno javljaju putem društvenih mreža. Par je poznat i po aktivnom davanju savjeta, uz brojne besplatne video uratke, ali i po privatnim treninzima, uz individualan program pravilne prehrane i snažne riječi motivacije.

 


Smijeha svakako nije nedostajalo, za što se pobrinula ekipa iz popularne TV emisije Život na vagi, Jelena Putnik i Alen Abramović. Jelena, pobjednica druge sezone među nefinalistima, je prošla trnovit put od 131 kilograma do uspješne fitness trenerice Lee zone. Ujedno je i pripremala Alena za finale, a rezultat je bio : 86 kilograma manje na vagi i  47,7 % tjelesne mase. Bilo je zanimljivo slušati njihove priče o životu prije ulaska u emisiju, razlozima debljanja i reakcijama okoline. O životu u kući, prehrani i treninzima publika je najviše pitala, ali je bilo motivirajuće čuti kako nakon izlaska i dalje neumorno treniraju te da su kompletno promijenili svoj životni stil.

Uz spomenute goste , na sceni je bilo dobro čuti i stručno mišljenje nutricionista Kenana Mandre, revolucionara u području prehrane, koji je osmislio „ Liposukcijsku dijetu“, za kojom su poludjeli Hrvati, uključujući i brojne poznate, među kojima možemo izdvojiti predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović. Mandra je objasnio koncept ovog dijetoterapijskog tretmana, čiji ciklus traje dva tjedna, da bi se nakon toga režim prehrane sveo na unos zdravih namirnica. Tretman služi kao svojevrstan poticaj, ali ne i kao dugotrajan alat, kojim se gubi oko 7-10% tjelesne mase.

Bilo je tu priče o brojnim dijetama, vrstama prehrane i fitnessa, uz zaključak svih gostiju da za zdrav život na duge staze ipak treba odabrati kombinacija redovnog treninga i prehrane bogate zdravim nutrijentima, uz obvezan cheat day ili meal koji uvelike psihički pomaže lakoći življenja.

Bila je to još jedna uspješna Ženska priča, a nastavak očekujemo 19.veljače s nekim novim, zasigurno zanimljivim licima.

Komentari