‘Žena budi mi ti’ pjesma je kojom je zaprosio Branku, a sad je posvetio pjesmu supruzi Ilini! Hoće li i ova Sandijeva pjesma postati jednaki hit?

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Jedan od najpoznatijih parova 90-ih svakako su bili bivša misica, koja je tada bila poznata kao Branka Bebić i popularni pjevač Sandi Cenov.

Branka i Sandi bili su “it” par onog doba, a zaljubljeni pjevač pred ljepoticu je kleknuo javno uz pjesmu “Žena budi mi ti”, koja je postala veliki hit. Ipak, vrlo su brzo shvatili da nisu jedno za drugo pa tako ni njihov brak nije dugo potrajao, no rastali su se kulturno.

Bračnu sreću Branka je naposljetku pronašla s poduzetnikom Hrvojem Krstulovićem, vlasnikom Cinestara, dok je Sandi sreću pronašao u predivnoj Ilini.

Ilina Cenov danas slavi rođendan, a najromantičniji kantautor na ovim prostorima, odlučio joj je čestitati na svoj prepoznatljiv način.


U eteru Narodnog radija, Sandi je svojoj supruzi, pripremio iznenađenje, koje se pamti. Sve je krenulo kao jedan uobičajen razgovor, a onda je uslijedila prava euforija, rođendanska čestitka i premijerno pjesma, posvećena Ilini.

Rad na pjesmi, odlasci u studio, snimanje, sve do detalja, Sandi je pomno isplanirao puno ranije, a vješto je skrivao od supruge i djece, do zadnjeg trena.

‘Pjesma za rođendan’ najljepši je mogući poklon, naziv govori sve, a zasigurno će raznježiti mnoge. Sandijeva kreativnost, originalnost i ovoga je puta došla do izražaja, u što se možete uvjeriti i sami pročitavši dio teksta…

Ne mogu pravno ovjerit stih
U kojem volim te više od svih.
To može samo poljubac moj,
I mala pjesma za rođendan tvoj.

Pjesma za rođendan
Mala pjesma za veliki dan
Da svaki tvoj se ispuni san
Sretan ti rođendan

Sandi ni ovoga puta nije krio osjećaje, ‘Želio sam svojoj supruzi, uz koju sam već 15 godina sretan i nasmijan, pokloniti nešto neuobičajeno i trajno. Ne znam za ništa slično, a da je bolje od pjesme. Ideju imam već dugo, pa mi je samo stvaranje pjesme bilo izuzetno zahtjevno, obzirom da je uvijek netko doma – što zbog korone, pa ljeto, pa suprotni turnusi djece u školi. Nikako da autor ima mir, koji mu je potreban za stvaranje, a u ovom slučaju nitko od mojih nije smio znati što se stvara, jer bi onda izostao faktor iznenađenja.

Tako je najveći dio stvaranja ove pjesme proveden ispod kacige na motoru, pa četiri žmigavca, pa diktafon, i tako dalje. Nadam se da će ova pjesma, bez obzira na gomilu pravničkih fraza, jer supruga mi je odvjetnica, biti rado slušana i univerzalna svojevrsna čestitka za rođendan ljudima koje volimo!’

Sretni par očito zna formulu za uspjeh i ljubav koja traje, a Sandi ju je podijelio sa nama, ‘Nema tajne za uspješan brak. Bitno je opustiti se i da te ta struja nosi. Ako dvoje ljudi, ta neka struja nosi u istom smjeru, to je to! Sitnice to putovanje oplemenjuju i čine taj suživot, sretnim i nasmijanim. Ja sam sve što imam stavio na taj jedan broj na ruletu, koji se zove brak i imao sam tu sreću, da je baš to dobitni broj.’

Sandijevu originalnu rođendansku čestitku supruzi Ilini, poslušajte:

Komentari