Vrhunska drama! Priču o tri generacije žena koje se bore s životnim nedaćama donosi vam HNK

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Za sve one željne dobre predstave, razveselit će ova vijest. U zagrebačkom HNK u petak 15. siječnja u 19:30 sati održat će se praizvedba dramskog teksta “Gdje se kupuju nježnosti” autorice Monike Herceg, u režiji Renea Medvešeka.

Drama “Gdje se kupuju nježnosti” prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata. Priča je to o ženama čiji je život ispunjen nasiljem, patnjom i siromaštvom, ali i nadom o izlasku iz tog začaranog kruga. Baka, majka i kći se svaka na svoj način pokušavaju nositi sa životnim nedaćama.

Središnji lik drame je kći koja preispituje živote svoje bake i majke, ali i to koliko njezin život počinje sličiti na njihove. Tekst u sebi nosi nadu novih početaka, izlaska iz krugova za koje smo mislili da su zauvijek zatvoreni, a životi u njima predodređeni. Monika Herceg kombinira svoj prepoznatljiv poetski stil s dramskim elementima, približavajući nam začudni svijet likova s margine društva.

Izvor: HNK

Lik Kćeri na pozornici interpretiraju tri naše proslavljene glumice Lana Barić, Jadranka Đokić i Daria Lorenci Flatz, dok u ulozi Majke, vidjet ćemo fantastičnu Ninu Violić, moćnu Baku glumi Mirta Zečević, a Filip Vidović igra Sina. Ulogu Oca tumači Igor Kovač, novi član Ansambla HNK u Zagrebu.


Dramaturginja je Jelena Kovačić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Doris Kristić, kompozitor je Zoran Šćekić, oblikovatelj videa je Ivan Marušić Klif, a svjetla Aleksandar Čavlek. Uživo na sceni glazbu izvode Zoran Šćekić, Nenad Sinkauz i Pavle Jovanović.

Izvor: HNK

Na svečanoj premijeri i tijekom svih izvedbi predstave “Gdje se kupuju nježnosti” HNK u Zagrebu organizira akciju za obnovu Pučkog otvorenog učilišta – Hrvatski dom Petrinja koji je teško oštećen u potresu. Donacije se mogu uplatiti na za to otvoren račun ili u predvorju prije i poslije predstave. Datume izvedbi u siječnju možete provjeriti ovdje.

Komentari