(VIDEO) PREOBRAŽENJE MLADIH ZAGREPČANA: Bend širi svoj opseg, postava se izmijenila, ali glazba im je i dalje neodoljiva

Foto: Jan Iveta

Mladi electronic jazz bend Trokut proljeće dočekuje u preobraženom ruhu. Nakon lansiranja uspješnog i općeprihvaćenog debitantskog albuma, bend širi svoj opseg. Budući da se izvorni član Filip Pavić (električna gitara) posvetio samostalnoj karijeri, na njegovo mjesto dolazi Luka Čapeta (Mary May, Duetto Chapetlewsky, Edo Maajka).

Najveća je novost i žensko osnaženje – vokalistica Ana Čop. Trokut je nedavno, u sklopu programa KSET Sunday Sessions, u zagrebačkom klubu KSET izveo materijale s prvijenca Shapeless. Izvedba je objavljena u dva videa, od kojih prvi čini poletni i živahni debi singl Spinning Top (https://www.youtube.com/watch?v=lBMvHwjXTDY), a drugi melakoličan i eteričan Porzellan (https://www.youtube.com/watch?v=SLrXvKvkxUk), s istaknutim vokalom nove članice benda.

Foto: Jan Iveta

Prvijenac Shapeless nominiran je za nagrade Porin i Rock’Off 2021. godine. U cijelosti ga možete preslušati na Bandcampu (https://trokut.bandcamp.com/) i ostalim servisima streaminga.


Trokut čine Ana Čop na vokalu, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima.

Više na:

BandCamp: https://trokut.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/trokutband/
Instagram: https://www.instagram.com/trokut_band/

Komentari