Večeras u Art Parku pogledajte dokumentarni film o kulturi vožnje bicikla u Nizozemskoj

U povodu Europskog tjedna mobilnosti, u sklopu MiniPEDALAFESTA prikazuje se nizozemski dokumentarac Why we cycle, u suradnji s Embassy of the Netherlands in Croatia i Uredom za kulturu Grada Zagreba.

Domaćin je opet Art Park Zagreb, a organizator Sindikat biciklista. Projekcija započinje u 19:30 sati.

“Dođite se podružiti s nama, popiti piće u ugodnom društvu i pogledati jedan od najzanimljivijih dokumentaraca iz 2017. godine!”, poručuju organizatori.

Dokumentarni flm koji iz različitih perspektiva uranja u kulturu vožnje bicikla u Nizozemskoj, gdje se trećina svih lokalnih putovanja (do 7.5 km) obavlja upravo tim prijevoznim sredstvom. Kroz intervjue sa stručnjacima iz različitih disciplina, od urbanizma do ekonomije, ali i s običnim građanima, autori razotkrivaju egalitarnu i održivu prirodu bicikliranja, kao i posljedice po planiranje i razvoj gradova, pa i funkcioniranje društva u cjelini. Why we cycle na efektan i slojevit način govori o bicikliranju kao obliku rekreacije, ali i kao idealnom, održivom načinu prijevoza. Film je na engleskom i nizozemskom jeziku, uz hrvatske podnaslove.


 

Komentari