SVI NA KAJZERICU! Od pikada, do uredskog druženja, sve je tu. Požurite i vi i uvjerite se zašto

Foto: Uriho

U sklopu svoje 75. obljetnice na lokaciji Kajzerica (Avenija Dubrovnik 5), URIHO  5., 6. i 7. svibnja 2021. godine održava Dane otvorenih vrata.

U okviru Dana otvorenih vrata organizirat će se cjelodnevna događanja. Bogat program započinje u srijedu, 5. svibnja od 9 sati izložbom pod nazivom 20 godina kreativnih radionica osoba s invaliditetom te se nastavlja sportskim natjecanjima u pikadu između poslovodstva ustanove i radnika.

Likovna kolonija te sportsko natjecanje u stolnom tenisu, kojem će prisustvovati naše paraolimpijke Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, rezervirani su za četvrtak, 6. svibnja od 9 sati. Isti dan, u 11:45 sati očekujemo dolazak zamjenice gradonačelnika, Jelene Pavičić Vukičević kada će otvoriti naše preuređene prostore na lokaciji Kajzerica.

U četvrtak će se održati  okrugli stol s temom „Mogućnost cjeloživotnog obrazovanja za osobe s invaliditetom“ i to od 12 do 14 sati. Na navedenom skupu biti će predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ZOSI-a, SOIH-a, OSVIT-a te drugi predstavnici organizacija i udruga osoba s invaliditetom.


Kviz znanja uz prigodne poklone rezerviran je također za četvrtak te započinje u 14,30 sati.

Za petak, 7. svibnja predviđena je EASPD online konferenciju s radnim nazivom “To Inclusive Education and Beyond“ te panel „Lifelong Learning and VET for persons with disabitlities“.

U sklopu panela, koji započinje u 9:45 sati, Filip Kozlica će predstaviti udrugu OSVIT te ulogu OSVIT-ovih projekata u cjeloživotnom obrazovanju osoba s invaliditetom.

Jelena Opačak govorit će o URIHO-u kao primjeru dobre prakse u zapošljavanju osoba s invaliditetom. Ustanova trenutno provodi dva projekta: EU projekt „Model aktivacije dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom kroz razvoj i provedbu prilagođenih programa osposobljavanja i radnog treninga“  te ERASMUS+ projekt.

Sva tri dana posjetitelji će moći pogledati i projekciju filma „75 godina URIHO-a“ te postav izložbe kreativnih radionica.

Aktivnosti na lokaciji Avenija Dubrovnik 5 organizirat će se sukladno epidemiološkim mjerama, a s obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu virusom COVID-19.

Komentari