Snježana Dujmić shrvana: Na mjestu gdje bi trebao počivati legendarni kantautor nema ničega, samo papirić i ruža koju je nedavno položila!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Dva mjeseca nakon smrti, legendarni kantautor Rajko Dujmić nema mjesto na kojem počiva u miru.

Naime, kako piše Večernji, urna proslavljenog glazbenika još se uvijek nalazi na čuvanju na krematoriju i čeka dan kada će biti prebačena u Aleju velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Kako je za Večernji list potvrdila Snježana Dujmić, gradnja grobnice još uvijek nije ni započela, zbog problema s procedurom.

Tužno je ipak što na mjestu gdje bi Rajko trebao počivati nema apsolutno nikakve oznake niti naznake da će tamo počivati.


Upravo zbog toga shrvana Rajkova udovica nedavno je na mjestu njegove buduće grobnice položila crvenu ružu i ostavila papirić s Rajkovim imenom, piše Večernji.

Polaganje Rajkove urne bit će u krugu obitelji, a njemu u spomen uskoro bi se trebala održati i komemoracija koja je bila odgođena zbog pandemije koronavirusa. Snježana kaže da Hrvatsko društvo skladatelja i Hrvatska glazbena unija trenutno razgovaraju o terminu komemoracije i načinu na koji će biti održana, a dok se to ne dogodi sjećanje na Rajka oživjeli su mladi umjetnici s Ravnica i u zgradi pored ulaza napravili njegov mural na kojem ‘kralj crnih i bijelih tipki’, kako su Rajka zvali, nasmiješeno pozira za klavirom.

– U jednom trenutku imam osjećaj da je Rajko ovdje i da mi se smiješi, a u drugom sam tužna. Naravno da to sve budi emocije u meni, ali to je i normalno – kaže Snježana koja je znala za tu ideju i očuvanje uspomene na Rajka već neko vrijeme.

– Nekoliko dana nakon sprovoda došli su do mene i rekli da imaju veliku želju da se napravi Rajkov mural u zgradi pored našeg ulaza. To su mladi i simpatični dečki koji su se družili s Rajkom i koji su mu na taj način htjeli odati počast. Kad su mi izložili svoju ideju prvo sam razmišljala hoće li mi to smetati, a onda sam sama sebi rekla da neće. Bol je ista i sa slikom i bez nje – zaključuje Snježana Dujmić.

Komentari