Predivna akcija za djecu s onkologije KBC-a Zagreb: ‘Želimo im omogućiti što više toga za Božić’

Pixabay

Koliko veliko srce imaju Hrvati, ali i naši Zagrepčani nekako se najviše primijeti u ovo blagdansko vrijeme. Šest mladih umjetnika s Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu pokrenulo je akciju kako bi pomogli djeci iz KBC-a Zagreb.

“Riječ je o online izložbi u njoj sudjeluje šest mladih umjetnika sa Akademije za likovne umjetnosti u Zagrebu, a ostali sudionici koji izvršavaju poslove organizacije i marketinga su također studenti iz raznih dijelova Hrvatske, od Splita do Zagreba”, rekli su nam organizatori.

Objasnili su nam i što je cilj ove akcije.

“Online izložba je podijeljena u tri galerije, radi lakše preglednosti prilikom pristupa samoj izložbi. U svakoj galeriji se nalaze po dvije slike od po dva umjetnika. Različitih su stilskih izričaja akril na platnu ili kombinirana tehnika.


Cilj ove akcije je prikupiti novce za Kliniku za dječje bolesti Zagreb, Zavod za hematologiju i onkologiju. Akcijom im se osiguravaju neke osnovne potrebe poput jastuka, baby phonea i slično, te igračaka i društvenih igara da to vrijeme koje provedu na onkologiji nekako upotpune i uljepšaju si”, kazali su nam.

Rade zajedno s Udrugom Krijesnica, koja im je pomogla u realizaciji.

“Prilikom svake uplate osobe mogu ostaviti svoje osobne podatke te s tim sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti jednu od slika iz galerije. Želja nam je da nas što veći broj ljudi vidi i čuje tako da možemo klincima omogućiti što više za Božić jer oni nisu takve sreće da ga provedu u krugu svojih najmilijih”, rekli su nam.

Više o hvalevrijednoj akciji te kako i vi možete pomoći možete pronaći ovdje.

Komentari