Počinje Festival svjetske književnosti: Očekuje vas niz festivalskih programa!

Foto: Facebook /Festival svjetske književnosti 2020.

Ove 2020. godine puno se toga promijenilo, ali i uz globalnu krizu i dalje se čita i stvara, a Festival svjetske književnosti i ovog će rujna biti s vama. U svom osmom izdanju od 6. do 12. rujna ponovno u Hrvatsku dovodi najbolje od suvremene književnosti.

I FSK 2020. se prilagodio pa će se niz festivalskih programa moći gledati na Trećem programu HRT-a. Dio programa održat će se u novootvorenoj Knjižari Fraktura u Ulica kneza Mislava 17 u Zagrebu, uz pridržavanje svih epidemiološka mjera. Te programe emitirat ćemo uživo putem svojih web-platformi i u suradnji s 24sata, a jedan program održat će se u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Kao i svake godine pripremamo tribine Razotkrivanje s Etgarom Keretom, Francescom Melandri, Javierom Cercasom i Davidom Grossmanom, programe Dvostruki portret s Dorthe Nors, Asjom Bakić, Markom Tomašem, Markom Gregurom, Bogdan-Alexandruom Stănescuom, Andrijom Škarom, Oleom Thorstensenom, Milanom Majerovićem-Stilinovićem, Jamalom Ouariachijem i Magdalenom Blažević, razgovor Pisac i njegov čitatelj sa Semezdinom Mehmedinovićem i Đurđicom Čilić, Književne matineje zagrebačkih gimnazijalaca s Mihaelom Gašpar, Ivicom Prtenjačom i Antom Zlatkom Stolicom, a tu su i okrugli stolovi i pjesničke večeri…

Izložbe koje uobičajeno prate FSK moći ćete obići u Galeriji Canvas i Galeriji Šira, a filmove po književnim djelima moći ćete gledati također na Trećem programu HRT-a.
Ni ovoga rujna druženja s autorima i njihovim djelima neće vam nedostajati!


Komentari