OSVOJITE 15 TISUĆA KUNA: Otvoren je natječaj Kockice na 19. Zagreb Film Festivalu

Foto: Facebook Zagreb Film Festival

Otvoren je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program domaćih kratkih filmova Kockice na 19. Zagreb Film Festivalu, koji će se održati od 14. do 21. studenog, priopćio je Zagreb Film Festival (ZFF).

Kockice su, napominje ZFF, nacionalni natjecateljski program kratkometražnoga filma koji stavlja naglasak na nove autore koji još nisu snimili dugometražni film.

ZFF podsjeća kako su u programu koji postoji od samih početaka Zagreb Film Festivala premijerno prikazana kratkometražna ostvarenja danas etabliranih hrvatskih filmaša pa se stoga Kockice smatraju jednom od najvažnijih platformi za promociju mladih talenata.

Ove godine uvećana je novčana nagrada pa sada iznosi 15.000 kuna, a dobiva je redatelj najboljeg filma uz skulpturu Zlatna kolica. Nagradu dodjeljuju Zagreb Film festival i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.


Uvjeti za prijavu i online prijavnica dostupni su na poveznici https://zff.hr/prijave-filmova/, a rok za prijave je 27. rujna 2021. ZFF je od samoga početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora.

Natjecateljski program Kockica upoznao je širu publiku s brojnim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata i na međunarodnoj festivalskoj sceni. Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

Komentari