NOVA PREMIJERA! Dječje kazalište Dubrava donosi priču o lukavom odmetniku kojeg svi već dobro znate

Foto: Kazalište Dubrava

Nova premijera Dječjeg kazališta Dubrava bit će, u petak 7. svibnja, predstava “Robin Hood” u režiji Ive Srnec Hamer prema dramaturškom predlošku Dine Vukelić, koja legendarnog junaka pretvara u hrabrog pravednika iz susjedstva, postavljajući pitanje – tko je Robin Hood danas?

Predstava “Robin Hood” Dječjeg kazališta Dubrava, na kazališne daske donosi novu interpretaciju poznate legende o junaku koji se za potlačene i siromašne bori kradući od bogatih, stoji u najavi.

Ovaj lukavi odmetnik, bivši plemić, jednima hrabri pravednik, drugima pomahnitali bandit i razbojnik, bio je inspiracija mnogobrojnim autorima balada, stripova i filmova. U predstavi podjednako inspirira jednu tek naizgled običnu ekipu iz kvarta, koja robinhudovski rješava sitne i krupne nepravde u najbližoj okolini.

No, kada se pred junačkim društvom nađe jedan gotovo nerješiv slučaj, poseže se za adutom – sanjarskim uplivom u legendu kao svojevrsnu predstavu u predstavi.


Robinove dogodovštine na pravedničkom putu, punom ideala i snova, sukoba i napetosti, neočekivanih susreta i novih spoznaja, povezuju se s iskustvima suvremenih likova u predstavi, ali i s iskustvima mladih gledatelja i onih starijih.

Zašto se isplati boriti za pravdu? Postoje li u stvarnosti pravi junaci? Tko je danas Robin Hood? To su tek neka pitanja kojima se bavi ovaj kazališni Robin.

Glume Denis Bosak, Matej Đurđević, Danijela Evđenić, Katarina Madirazza i Eugen Stjepan Višić.

Dramaturgiju potpisuje Dina Vukelić, za scenografiju je odgovorna Melita Omeragić, a kostime osmišljava Ana Trišler. Autorica glazbe je Sunčica Dropulić, savjetnici za scenski pokret Sandra Banić Naumovski i Ivica Škaro, a svjetlo oblikuje Iva Srnec Hamer.

Komentari