Ne propustite koncert LADO Electra na Zrinjevcu i uživajte u spoju tradicijske i elektroničke glazbe

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Svake godine 27. rujna, pod okriljem Svjetske turističke organizacije, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan turizma. Iznimke nema ni u ovoj, izazovnoj 2020. godini, kada svim Zagrepčanima i posjetiteljima grada Zagreba Turistička zajednica grada Zagreba poklanja koncert LADO Electra.

Posjetitelji će imati prilike uživati u spoju tradicijske i elektroničke glazbe – vokalima umjetnika Ansambla LADO koje će za DJ pultom pratiti autori projekta Hrvoje Crnić Boxer i Ladov solist Boris Harfman. U spajanju tradicijske i elektroničke glazbe autore su inspirirale pjesme s Ladovog repertoara kao i tradicijski napjevi s kojima se Ladovi umjetnici ranije nisu susretali ali su ih otpjevali na njima svojstven način.

Nastup koji počinje u 19.30 sati na Zrinjevcu, ostvaren je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i nastavak je uspješne dugogodišnje suradnje Ansambla LADO i TZGZ-a.

Koncert je besplatan.


Želja Svjetske turističke organizacije je ovogodišnjim obilježavanjem Svjetskog dana turizma naglasiti njegovu važnost kao vodećeg gospodarskog stupa za oporavak kroz temu „Tourism and Rural Development”, posebice u teškom trenutku za turizam na globalnoj razini.

Uoči Svjetskog dana turizma Purgerica poklanja tri besplatne tematske ture Zagrebom!

Komentari