‘ZAVUKLE SE U PODRUM DALEKO OD SMRTI’ Šprajc stao u obranu tuluma medicinskih sestara

Photo: RTL Screenshot

Video rasplesanog medicinskog osoblja u KB Dubrava izazvao je osudu struke, ali čini se da je javnost podijeljena oko skandala. Dok su se neki zgrozili feštom medicinara usred epidemije, dio Hrvata im je stao u obranu, tvrdeći da su od ožujka pod strašnim pritiskom. Nakon chefa Mate Jankovića, i voditelj Zoran Šprajc im je dao potporu.

“Žestoka kritika i traženje sankcija za grupu medicinskih sestara i drugog osoblja KB Dubrava koje se u podrumu bolnice od svoje kolegice koja odlazi na rad u Njemačku oprostile uz pjesmu, veselje i dvije harmonike, čini se da se ipak stišava.

U komentarima ispod tog videa manje više svi se slažu da je to bilo epidemiološki neprimjereno ponašanje, ali da nije primjerene ni tolika hajka na ljude koji na svom radnom mjestu sa svojim kolegama provode više vremena nego sa svojim ukućanima, pogotovo što su na svom radnom mjestu izloženi i riziku i stresu i virusu i epidemiji kakvom nitko od nas nije izložen, pa ako su se jedno večer zavukle u podrum daleko od smrti i užasa i zapjevale i zaplesale, neka su.

A oni koji se brinu za sliku kakvu su tobože ostavile o sebi, neka se brinu i za sliku koju mi ostavljamo njima. Sliku društva i države koja će ih za rad u covid bolnici s covid pacijentima pod covid skafanderima nagraditi s 15 kuna covid povišice.


Zapravo, dobro da je na rad u Njemačku otišla samo jedna od njih, mogla je to biti mnogo, mnogo veća fešta”, rekao je Šprajc u ponedjaljak u RTL Direktu.

 

Komentari