Voditeljicu Ljiljanu Sauchu mijenja bivša savjetnica Vilija Beroša! Završila je psihologiju, ali iskustva na TV-u baš i nema!

Photo: Edvard Susak/HINA/POOL

Dugogodišnja HRT-ova voditeljica Ljiljana Saucha (64) neće više voditi ‘Vijesti iz kulture’, a na društvenim mrežama napisala je kako HRT želi mlade ljude na ekranu. Saznalo se i tko će mijenjati Ljiljanu.

Urednica ‘Vijesti iz kulture’ Zrinka Turalija Kurtak govorila je o izmjenama u minutama posvećenima kulturi na HTV te je najavila i iznenađenja koja čekaju gledatelje.

– Od jeseni pridružit će nam se i nova kolegica Antonija Ćosić. Naša draga kolegica Ljiljana Saucha ustupa mjesto mlađim snagama i ovom prigodom bih se zaista htjela zahvaliti za sve ono što je dala vijestima iz kulture i našoj redakciji u kojoj ostaje još godinu dana – rekla je Turalija Kurtak u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Dodala je kako će se ‘Vijesti iz kulture’ i dalje emitirati u istom terminu nakon trećeg ‘Dnevnika’.

Antonija Ćosić posljednjih je mjeseci bila posebna savjetnica za odnose s javnošću ministra Vilija Beroša (55). Ona je nepoznato lice gledateljima televizijskih programa u Hrvatskoj, ali vodila je emisiju ‘Etno, Fletno’ na Radiju Sljeme. Prije pet godina završila je fakultet i stekla zvanje magistra psihologije te je neko vrijeme bila voditeljica na TV Student, pišu 24sata.


Na njezinom LinkedIn profilu navedeno je da je bila TV voditeljica na TV Student od travnja 2014. do srpnja 2016. godine, kada je osnovala udrugu Naša priča te postala njezina tajnica i suosnivačica, a dok je studirala volontirala je na Hrabrom telefonu.

Prije tri godine zajedno s još dvije mlade psihologije, Anom Mužak i Katarinom Lončarić osmislila je kutiju s pričom za djecu “Ku-kuc”. Danas, kada se većinu vremena provodi pred računalima ili TV-om, njihova “Ku Kuc” kutija trebala je vratiti autentičnost igre, dati ideje za kvalitetno provođenje zajedničkog vremena i pomoći izgradnji komunikacije između djece i roditelja.

Spojile znanje iz psihologije, iskustvo rada s roditeljima i želju da pomognu djeci

Njihova priča počela je nešto ranije, kada su još kao studentice volontirale u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Svakog tjedna odlazile su u Odjel za onkologiju, i djeci koja su dugo bila u bolnici, uz pomoć lutaka i paravana izvodile male kazališne predstave. Iz tog iskustva razvila se ideja za stvaranje “Kuc-kuc” kutije. Kako bi se projekt uspješno realizirao, pokrenule su i crowdfunding kampanju.

 

Komentari