(VIDEO) Testirali kakav okus imaju konzerve iz JNA-a stare 30 godina! Prvo što su osjetili pri otvaranju bio je miris

Ilustracija. foto:pexels

Onaj tko je služio vojsku u vrijeme Jugoslavije zasigurno je dobro sjeća vojničkog graha, ali i drugih vojnih obroka iz tog vremena.

Ekipa s jednog od gledanijih regionalnih YouTube kanala koji se bavi recenzijama MRE-a (engl. meals ready-to-eat), odnosno vojnih obroka – Crombat, za najnoviji video odabrala idealnu scenografiju.

Put ih je odveo u ogromni napušteni podzemni vojni aerodrom Željava koji se nalazi u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom, a tamo su otvorili suhi dnevni obrok koji je JNA izdavala svojim vojnicima prije 30 i više godina.


U videu se može vidjeti kako su, otvorivši kartonsku kutiju, u njoj pronašli konzervu đuveđa s govedinom, mesni narezak, konzervu sardina Mirne Rovinja čiji je rok trajanja istekao 1989. godine, bombone, voćnu kocku i vrećicu soka ili čaja. Takve su dobivali vojnici JNA na terenu. Kruh se, kažu, izdavao posebno. Nakon što je otvorena sardina, testirali su miris i konzistenciju, a naizgled, sadržaj se nije pokvario. Isto se dogodilo s konzervom đuveđa i mesnim nareskom.

Komentari