(VIDEO) Slastičarka Maja u devet mjeseci skinula 45 kilograma, sad se bavi powerliftingom: ‘Nisam bila sretna jer sam bila debela’

Foto: Facebook

Borba s kilogramima nikad nije laka. To dobro zna i 39-godišnja Samoborka Maja Stanivuković koja je u samo devet mjeseci skinula čak 45 kilograma. Utege je toliko zavoljela da je postala državna prvakinja u powerliftingu, a ova hrabra žena dokaz je da se snovi ostvaruju. Kao djevojčica željela je imati svoju slastičarnicu, a i to je i unatoč pandemiji nakon godina truda ostvarila.

“Sjedila sam na jednom mjestu i sve je bilo savršeno. Doslovno je sve bilo savršeno, ali ja nisam imala taj osjećaj sreće u sebi. Onda sam pokušavala analizirati je li mi auto čist, je li mi stan čist, podrum i kad su tu sve kvačice bile posložene, shvatila sam da nisam zadovoljna sobom i to je doslovno jedan trenutak koji se može prstom pokazati kad sam shvatila  -” Nisi zadovoljna jer si jako debela”.

Nije joj bilo lako, ali Maja je tada uspjela skupiti hrabrost i uvjeriti se kakvo je njezino stanje s kilogramima. “Brojka je bila 107.3 kilograma i to je bila teško prihvatljiva činjenica. Dva sam sata plakala i sama sebe sažalijevala i u tom trenutku sam shvatila da od toga nema koristi. Nazvala sam prijatelja koji je trener i zamolila sam ga za pomoć”, rekla je Maja, ali i otkrila koji joj je bio – najteži trenutak u životu.


“Najteži trenutak u mom životu, barem koliko ja pamtim, je bilo otvoriti prvi puta vrata teretane, najteži, evo ja se sad ježim”, rekla je iskreno. Ipak, bila je uporna pa je u samo devet mjeseci skinula čak 45 kilograma, a dizanje utega toliko joj se uvuklo pod kožu da je krenula s powerliftingom u kojem rastura. Ipak, priznaje, prvo natjecanje joj nije ostalo u lijepom sjećanju.

“Nisam znala kuda bih sa sobom. Bilo mi je ekstremno teško. Nikad nisam bila ni na kakvom natjecanju. Potpuno jedan novi svijet. Uvijek sam imala osjećaj da ne pripadam tu, te cure su godinama što u powerliftingu, neke cure su iz svijet atletike, znači zaista jedan pedigre u sportovima. Ja sam došla ni od kuda. Dvije godine prije toga bila sam u preddijabetičkom stanju bez mogućnosti da 16 stepenica u stanu prođem bez stajanja. I eto, sad sam na natjecanju i nisam mislila da sam tu dobro došla”, rekla je. Ipak, uz sve nedaće Maja je pomela tešku žensku konkurenciju pa se može pohvaliti državnim rekordom u bench pressu.

“Ja volim svom treneru reći: ‘Ja sam ti najveći uspjeh’. Zapravo jesam i on to zna. Jer je došlo do tog pomaka u glavi da ja zavolim fizičku aktivnost. Ja nikad nisam bila fizički aktivna, ja sam mrzila sport”, priznaje.

A kad ne trči na trening, Maja radi kao slastičarka. Tako je uspjela ostvariti svoj san iz djetinjstva pa je niti nepovoljna epidemiološka situacija nije zaustavila da s prijateljicom Gabrijelom otvori vlastitu slastičarnicu u Samoboru. “Ja predugo ovo želim da bi dozvolila da mi jedne takve okolnosti taj san ubiju. Ovo me čini sretnom, ovo je moje  malo sretno mjesto, a jednog dana ću možda s odmakom reći: ‘Kaj je nama bilo, nismo bile normalne’ i onda da budemo ponosne na sve to skupa. Trenutno je sreća i velika briga”, rekla nam je Maja koja godinama brusi vještine u izradi slastica, svaka torta mora biti posebna, iako joj se teško nositi s poslovnim izazovima u ovom vremenu.

“Puno puta sam htjela odustati, ali postoji taj jedan mali tatin gen u meni gdje se rađa veliki inat u cijeloj priči i onda namjerno idem glavom kroz zid samo zato da završim cijeli projekt, pa kad završim, ako odustanem u redu, ali moram i zaista mogu nabrojati na prste ruke osobe koje su izašle u susret da bi se ovo sve realiziralo”, tvrdi Samoborka.

Iako bi na prvu rekli kako fitness i slastičarstvo ne idu zajedno, Maja je pravi dokaz da se itekako može balansirati zdrav život i izrada torta. “Ja si priuštim jer ja sad znam da si mogu priuštiti, ali to je pod kontrolom. Unatoč gubitku kilograma, ja i dalje imam ekstremnu želju i ljubav prema slatkom okusu. Da mogu, ja bih pet puta na dan jela slatko, ali znam da ne mogu s obzirom na cijelu tu agoniju skidanja kilograma. Kad se sjetite što ste sve prošli da bi došli do toga gdje ste danas, onda odvagnete je li vrijedno ili ne – i najčešće ispadne da nije. Ako jedna osoba zbog ove moje priče počne raditi na sebi ili živjeti svoj san – moj posao je obavljen”, zaključuje Maja.

Komentari