(VIDEO) ŠALTERUŠA: Evo što je mladu glumicu inspiriralo da napravi lik baziran na simpatičnim tetama koje nam s vremena na vrijeme zagorčavaju život

Foto: Instagram

Nakon što je zbog nedostatka samopouzdanja otišla u Ameriku i tamo upisala glumu, a nekoliko godina kasnije i glumila u Londonu, epidemiološka situacija mladu glumicu Ninu Čudić vratila je u Zagreb. Iako se nadala da će snimati filmove i serije u Hrvatskoj, to joj se nije ostvarilo. Nina nije mogla čekati pa je uzela stvar u svoje ruke, a otkrila nam je čime se sada bavi i koliko je Amerika obećana zemlja za mlade glumce.

Nina Čudić zagrebačka je glumica, koju su ponašanja službenica u gradskim ili državnim uredima inspirirala. Nastao je tako lik ‘Šalteruša’ kojim na YouTubeu nasmijava građane.

“Meni one nužni nisu antipatične, one su meni stvarno smiješne. Ne mislim da se osoba treba stalno smijati da bi bila simpatična. Mislim da im činim uslugu i pokazujem da su one dopadljive”, kaže Nina.

No i sama je imala negativno iskustvo. Morala je produljiti putovnicu i osobnu iskaznicu pa je satima čekala u redu i promatrala rad djelatnica, što ju je dobro nasmijalo, pa se rodila želja da podijeli svoja iskustva


“Kad sam bila u Londonu imala sam velike snove i ambicije i kad je došla korona jednostavno sam se odlučila vratiti i nisam mogla dopustiti da mi to sve moje propadne u vodu i onda sam odlučila da moram nešto sama poduzeti, da ne mogu čekati”, govori odlučno.

Od malih nogu željela je biti glumica, a danas iza sebe ima brojne strane filmske uspjehe. Zbog nedostatka samopouzdanja nakon srednje škole nije se usudila upisati Akademiju dramskih umjetnosti nego je otišla u Ameriku gdje je živjela četiri godine.

“To je sve uzvišeno, na glasu da je preteško i cijela je pompa oko toga i to mi je nabilo strah zbog toga sam izgubila ljubav i želju prema glumi, pa sam od tog silnog straha odustala od prijemnog na Akademiji”, rekla nam je Nina pa dodala: “Bila sam plašljiva, da to mogu promijeniti, ja bih promijenila, ali ne mogu, tako da sve je događa s razlogom. S obzirom na okolnosti sam postupila najbolje što sam znala”.

Iako je bila daleko od doma, Nina je znala da je gluma njezina strast i želja, pa nikome i ničemu nije dopustila da je obeshrabri u ostvarenju snova: “Bilo mi je lakše jer me nitko nije znao i zato što je tamo mentalitet drugačiji. Tamo je zrak drugačiji, odmah sam se osjećala opušteno bez ikakve osude da tamo započnem glumu. Ovdje samo imala puno više straha i predrasuda”.

Misli da je bila odlična odluka i nikad ne bi zamijenila te godine u New Yorku. Čak je i htjela ostati i malo je emotivna kad o tome priča, ali to nije mogla zbog papira. Na Off Off Broadwayu ostvarila je jednu od glavnih uloga u najdulje izvođenoj predstavi u povijesti New Yorka “Line”, no zbog loše zdravstvene situacije u svijetu Nina i dalje traga za ulogama u Hrvatskoj.

“Pokušavala sam, ali u zadnje vrijeme to više ne radim, sad pokušavam sama da vidim što će biti od toga, ali kad sam se vratila iz Amerike svakom sam pisala. U Londonu možeš naći agenta. Ima puno više prilika i stvarno postoje audicije, a ovdje ih ima vrlo malo tako da je jako teško. Zato sam otišla, jer mi se ne da čekati”, kaže.

Ipak, ponosna je što zbog uspjela u svijetu glume daleko od Zagreba, a osim toga dobila je neprocjenjivo iskustvo zbog kojeg je danas druga osoba: “Cijele te godine su mi stvorile neku drugu sliku života i donijele samopouzdanje da pronađem sebe i imam drugačije mišljenje o svemu”.

Ova mlada žena ima velike planove, ne želi odustati od svojih snova jer zna da je gluma ono za voli i za što živi.

Komentari