(VIDEO) Prvi put nakon smrti supruga! Balaševićeva Olivera oglasila se na društvenim mrežama

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Legendarni kantautor Đorđe Balašević, pored vječnih balada i stihova, bio je poznat i po velikoj ljubavi prema supruzi Oliveri. Par je sudbonosno “da” izrekao u osamdesetima, a s vremenom su dobili i troje djece Jovanu, Jelenu i Aleksu. Brojne pjesme, Balašević je posvetio upravo Oliveri, a među njima je i čuvena “Provincijalka”.

Olivera Balašević nije se oglašavala sve do današnjeg dana, kada je na svom Instagram profilu obilježila Međunarodni dan materinog jezika podijelivši isječak iz emisije u kojoj je govorila što jezik za nju znači.

“Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U kaosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, tko smo mi ako ne stremimo ka vrijednostima? Najdubljim, onim što vuku iz naših korijena i tiho nas, šapatom, podsjećaju tko smo. Tako i danu materinjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korijene. Majke. Bake. Nas same”, napisala je Olivera i nastavila o važnosti materinjeg jezika.

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Olivera Balašević (@olivera.balasevic)

 “Međutim, ne mogu, a da se ne pitam, je li materinji jezik onaj kojem nas uče naše majke, ili je to pak onaj koji učimo svoju djecu? Moja ga majka, nažalost, nije imala. Odrastajući u nekim drugim vremenima, zauvijek je ostala bez tog izvornog, koji piše naše prve priče. Ili ga je možda i imala, samo mu ne znamo ime? Bilo kako bilo, sreća je da planeti imaju svoj jezik. I da se razumiju. Oni su pak tajno i nepogrešivo povezani, svjetovi za sebe. Različiti, a isti”, dodala je i poručila kako joj je bila čast i velika odgovornost da upravo ona povodom obilježavanja 20. međunarodnog praznika materinjeg jezika kaže nekoliko riječi.

“Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dijete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovdje, u Kovačici. Šapnuli su mi s mog Planeta, da vam prenesem da ne zaboravljate. Već da se sjećate”, zaključila je Olivera.

Komentari