(VIDEO) LAVINA KRITIKA ZBOG DORIS: Brojni korisnici društvenih mreža se okomili na HRT i popularnu pjevačicu zbog ovog

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Svega dva dana nakon razornog potresa u Petrinji, na Staru godinu, HRT je na svoja sva četiri programa počeo emitirati pjesmu “Dajem ti srce” izvođačice Doris Dragović, popraćenu dramatičnim prizorima koje su njihove kamere snimile neposredno nakon potresa. Tako je počela kampanja za njihovu humanitarnu akciju “Uz nas niste sami”, u kojoj pozivaju građane da uplate pomoć na državni račun s kojeg će novac ići unesrećenima. U tih 12 dana na HRT-u su pustili spot 172 puta, što je u prosjeku 15 puta po danu, na što je otišlo 593 minute programa javne televizije.

Neki tvrde kako je kampanja patetična i kičasta jer se oslanja na niske strasti, potresne prizore, a i zbog glazbene pozadine koja je nastala u Domovinskom ratu evocira taj nesretni period. Javili s se i brojni korisnici društvenih mreža koji smatraju da su prizori previše uznemirujući, dodajući da su njihova djeca istraumatizirana, tim više što se ovaj spot neprekidno vrti.

“Kako ćemo doživjeti neku konkretnu glazbu, ovisi o puno faktora među kojima su iskustva koja smo doživjeli prethodno, ali i emocije koje prevladavaju u tom trenutku. Hoće li neka pjesma u nekome izazvati bolne osjećaje i tugu, ovisi o samoj osobi, njezinu iskustvu i asocijacijama”, rekla je za Jutarnji psihijatrica pa objašnjava koje emocije potencijalno izaziva “Dajem ti srce” u kombinaciji s prizorima iz Petrinje i okolice neposredno nakon potresa:


“Ova će kampanja vjerojatno pobuditi razne intenzivne emocije. Izazvat će, među ostalim, osjećaj zajedništva, pripadnosti i ponosa te drugih bazičnih osjećaja koji evociraju osjećaj pripadnosti i istog identiteta koji dijelimo s ljudima oko sebe”.

Komentari