Fotke Gline iz Netflixova filma izazvale lavinu reakcija: ‘Tragično je da Petrinja sada izgleda ovako apokaliptično’

Foto: Netflix

Kad su izbacivali trailer za seriju ‘Tribes of Europa’, Netflixovi djelatnici nisu ni slutili da će se takve scene pojaviti i u stvarnosti.

Sredinom prosinca Netflix je izbacio trailer za seriju koja se u listopadu 2019. snimala u Hrvatskoj. Scene na ulici snimale su se u Glini i okolici, a to su područja gdje je sve porušeno u prošlotjednom razornom potresu.

Društvene mreže već komentiraju taj trailer i povezanost sa stvarnošću.

“Tragična je činjenica da taj mali grad Petrinja u Hrvatskoj u kojem je ovo djelomično snimljeno, sada nakon razornog potresa izgleda doista apokaliptično, kao što je prikazano u ovom filmu”, jedan je od komentara ispod trailera.


“Da mi je netko rekao kako je ovo snimljeno nakon potresa, povjerovao bih mu”, stoji u drugom komentaru.

Inače, ta je serija njemačke produkcije, a u traileru se može vidjeti i poznati spomenik na Petrovoj Gori, rad Vojina Bakića, koji je danas devastiran, no upravo je i stoga bio dobra podloga radnji serije.

Radnja filma zbiva se u 2074. Godini. Nakon misteriozne globalne katastrofe, ono što je ostalo od Europe razbijeno je u bezbroj mikro-država s nekoliko takozvanih “plemena” koja se bore za dominaciju nad kontinentom.

Kako Netflix ističe – riječ je o postapokaliptičnoj, avanturističkoj sagi o trojici braće i sestara koji su prisiljeni krenuti u promjenu sudbine ove nove Europe.

Komentari