Doris Pinčić: ‘Radije bih izgorjela na poslu, nego bila trutina. Rijetko sam u dućanima s odjećom, pusti me na tržnicu na Utrine’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Voditeljica HRT-ove emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’, Doris Pinčić Rogoznica, napokon je progovorila za medije.

Za Jutarnji je priznala kako joj je ovo bio najteži Božić do sada. Blagdane je Pinčić provela uglavnom u svom, kako ga voli nazvati „malom krugu velikih ljudi”, pet najbližih prijatelja, te s djecom koja su cijelo vrijeme išla u vrtić. Viđala je i bivšeg supruga.

“Nikad ga u životu nisam provela izvan kruga obitelji. I tek sad shvaćam koliko mi nedostaju sve one stvari oko kojih smo znali biti u strci i pomalo sluđeni, nervozni. Tko će skuhati bakalar, tko donosi kolače, kad će se brat vratiti iz grada… Sad mi je jasno da mi taj šušur strašno nedostaje. Mislim da nikad toliko puta kao ovih dana nisam majci rekla da mi nedostaje“, rekla je voditeljica.

Nakon razvoda s Borisom Rogoznicom, Doris nije promijenila prezime. S njim ima dvoje djece, te su nakon svega ostali u dobrim odnosima.


“Zašto već nisam? Iskreno, ne želim 79 tekstova zbog toga na portalima”, rekla je na pitanje o prezimenu.

Našla se nedavno i na ‘udaru kritika’ zbog svog izgleda.

“Mislim da nepotrebno uzimam prostor bitnim temama u društvu i da je to prevršilo svaku mjeru. Raspravljati o nečijem repu dok se ljudima 20 km od nas ruše krovovi na glavu mi je bolno i mislim da smo s tim prešli svaku granicu ukusa i medijske odgovornosti”, rekla je Doris.

‘Hoću živjeti život’

Svaki dan ustaje oko 4.30 sati ili u 5.30 sati ako ne mora voditi emisiju.

“Smiješno mi je kad me pitaju otkud mi energija. Radije bih bila umorna i padala s nogu nego da potratim dan na ljenčarenje.

Imam ja i gadne dane kao i svi drugi na svijetu. Onda se zatvorim u svoja četiri zida i ližem svoje rane. Ali, kod mene to traje tri dana, odmah idem dalje. Znala sam izgorjeti od posla, padala i u nesvijest, ali radije bih da sam izgorjela, nego bila trutina kad pogledam u prošlost. Da skratim, hoću živjeti život”, otkrila je voditeljica.

Objasnila je i zašto se preselila u Veliku Mlaku.

“Zato što mi je jako bitno, kad sve završi, doći kući u svoj mir, daleko od grada, betona i žurbe. Svi mi volimo grad, vrevu i akciju, tako i ja, ali ovdje se nakon svega smirim i maknem od svega toga. U vrijeme najvećeg lockdowna ovdje je bila sloboda, priroda i svjež zrak, daleko od svega. Vježbam, meditiram, sadim povrće u vrtu, od susjeda kupujem svježe namirnice. Život ovdje je neusporedivo jeftiniji i jednostavniji nego u gradu. I općenito ćeš me rijetko sresti u gradu u dućanima s odjećom, ali zato me pusti na tržnicu na Utrine”, rekla je.

Komentari