‘ŠUTJELA SAM 15 GODINA’ Zagrebačka glumica je progovorila o paklu silovanja u djetinjstvu

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U posljednjih nekoliko dana žene iz cijele regije progovorile su seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju nakon istupa glumice Milene Radulović koju je tijekom školovanja silovao srbijanski redatelji i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić.

Šutnju je odlučila prekinuti i hrvatska glumica Dora Lipovčan (43) koja je hrabro progovorila o paklu silovanja koje je prošla dok je još bila dijete.

“Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo…. ali utoliko više razumijem danas svoje kolegice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje.

U poslu sam vjerojatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak od prije i što sam dotad već razvila obrambene mehanizme koji bi svakog s takvim namjerama jasno na prvi pogled uvjerili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene… jer vjerujem da bi taj koji bi me probao još jednom neželjeno dotaknuti u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima… toliko bijesa nosim u sebi od djetinjstva… nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, škola i akademija… ja sam šutjela punih 15 godina prije nego sam otišla na policiju… i ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud… ali sam bar progovorila… od tad mi duša malo manje krvari”, napisala je glumica Lipovčan na Facebooku.


Inače, na Facebook stranici “Nisam tražila” pokrenutoj nakon bolnog svjedočanstva Milene Radulović svakodnevno se objavljuju anonimna svjedočanstava glumica.

Nažalost, iz sata u sat sve ih je više.

 

Komentari