REMI OŠTRO ISTUPILA: ‘Suosjećam s ugostiteljima. Ovaj Stožer je kao Muppet Show. Smijurija’

Foto: PR

Popularna glazbenca Mirela Priselac Remi osvrnula se na rad Stožera civilne zaštite i nove mjere ograničavanja okupljanja i kretanja donesene u petak.

Suosjećam s ugostiteljima. Ovaj Stožer je kao Muppet Show. Smijurija“, napisala je Remi na Facebooku pored snimke s jučerašnje konferencije Stožera, na kojoj je ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i šefu HZJZ Krunoslavu Capaku postavljeno pitanje zašto se i ugostiteljima nije omogućilo da rade tako da svaki gost ima sedam kvadrata prostora u prosincu, kad imaju najveći promet.

Podsjećamo, šef Stožera prvo je pogledao novinara pa se zbunjeno okrenuo prema kolegi Capaku, od kojega je, očito, očekivao da odgovori na pitanje. No, ravnatelj HZJZ-a umjesto da odgovori, začuđeno je “vratio pogled” Božinoviću.

“Ugostitelji?”, retorički je upitao Capak, a nakon par sekundi krenuo s pojašnjavanjem smisla mjera.


Odgovor zašto im se ne omogući je nemoguć. Mjerama nastojimo smanjiti kontakte, ali da ne zabranimo aktivnosti koje su potrebne iz gospodarskih, socijalnih, psiholoških i mentalnih razloga. Ova je mjera zbog poštivanja želja vjernika za duhovnim mirom”, naglasio je Capak.

Kolega novinar htio je zatražiti dodatno objašnjenje, ali ga je Božinović spriječio.

”Vi ste vjerojatno ovdje novi, vidjeli ste da se svi drže prakse da svatko postavi dva pitanja. Nemojte od jednog pitanja raditi tri, pa onda pet pitanja sve skupa”, rekao je Božinović kojemu je posebno bilo sporno što je novinar htio postaviti potpitanje.

Inače, vjernici će moći otići na misno slavlje, točnije u crkvama će se moći okupiti više od 25 vjernika, ali tako da na svakih sedam četvornih metara ne bude više od jednog.

“Apelirat ćemo na crkvu da osigura da vjernici prate provođenje propisanih mjera. Što se tiče prostora ispred crkve, vrijedi odredba o maksimalno 25 ljudi. Osim toga, sadržavat će i preporuke da se polnoćke i mise pomaknu ranije i završe do 22 sata, te da članovi istog kućanstva ne trebaju održavati razmak”, rekao je Capak ranije.

 

 

 

Komentari