Preminuo Miro Vidović, najistaknutiji domaći producent! Čovjek iza uspjeha 2 Cellos, jedan od otaca domaćeg hip hopa

foto:screenshoot/yt

Miro Vidović, jedan od najistaknutijih hrvatskih producenata i vlasnik zagrebačkog Morris studija je preminuo uslijed borbe s teškom i dugom bolesti 07. rujna.

Svoje djetinjstvo Vidović je proveo u Vukovaru, gdje je pohađao glazbenu školu i učio svirati gitaru. Kada je u Hrvatskoj započeo rat, u Osijeku je studirao vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu pa je otišao u Njemačku kako bi na ulici svirao gitaru.

Na glazbenoj sceni je već 23 godine, od 1997. Te godine je Miro Vidović osnovao Morris studio,  danas jedan od najjačih glazbenih studija u Hrvatskoj, gdje su tijekom godina snimljeni i neki od najznačajnijih glazbenih albuma hrvatske hip hop scene – zbog ovoga ga često zovu tvorcem domaćeg hip hopa.


Što je sve snimljeno tamo? ‘Vrućina gradskog asfalta’ Tram 11, ‘Slušaj mater’ Ede Maajke’, ‘Lovci na šubare’ Bolesne braće, ‘Male stvari’ Elementala…

Osim toga, u njegovom su se studiju masterirali i albumi Olivera Dragojevića, Nine Badrić, Dine Dvornika, Severine, Massima, Darka Rundeka, Urbana, Arsena i Matije Dedića, Tereze Kesovije, Vanne, Gibonnija, TBFa, Kandžije…

Osim što će ostati u pamćenju kao tvorac hip-hopa u Hrvatskoj, poznat je i kao čovjek koji je otkrio i proslavio 2Cellose, prenosi muzika.hr.

Komentari