PREMIJERNO U ZAGREBU: Ponajbolji svjetski sastav stiže u naš grad (FOTO)

Facebook

Jedan od najboljih sastava na svijetu stiže u Zagreb.

U četvrtak, 18. veljače 2016. godine u 21:00 imat ćete izuzetnu prigodu osobno se uvjeriti zašto ugledni Los Angeles Times za Henschel kvartet tvrdi “ovo je, nema sumnje, jedan od najboljih sastava na svijetu, sjajan gudački kvartet”, zašto ih portal Seen & Heard International svrstava u sam vrh elitne grupe gudačkih kvarteta današnjice, te koji su razlozi naveli glazbeni žiri nagrade Orlando HRT-a da im dodijeli nagradu za najbolju glazbenu izvedbu u 2015. godini opisujući ih kao “…ansambl sjajnih, sasvim iznimnih značajka, muzički dubok, doslovno potresan, a tehnički zapanjujuće superioran… u svakom slučaju bio je jedan od najviših umjetničkih dosega u sveukupnoj glazbeničkoj povijesti Dubrovačkih ljetnih igara…”. Henschel kvartet do ljeta 2015. godine bio je posve nepoznat hrvatskoj javnosti.

10610846_783122865148594_1627821395018651005_n


Nagradom Orlando ansambl je privukao pozornost koju svakako namjerava opravdati budućim nastupima u Hrvatskoj i regiji. Glazbenim znalcima svakako je zanimljiv zbog svoje blistave
dvadesetogodišnje karijere sa kontinuiranim usponom i održavanjem na samom vrhu elitne grupe najboljih svjetskih gudačkih kvarteta. O tome svjedoči i činjenica da je njihov obljetnički koncert prigodom dvadeset godina djelovanja, održan u kultnom St John’s Smith Square-u u Londonu 11.
studenoga 2014., snimao i izravno prenosio BBC Radio 3.

Posebna pogodnost za sve

Koncert “Glazbeni mostovi prema budućnosti” (djela  J.  Haydna, M. Tarbuka i L. van Beethovena) se održava u novoj,  nedavno otvorenoj koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, u suradnji s domaćinom gostovanja, Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu. Glavni pokrovitelj Goethe-Institut Kroatien s veseljem je prihvatio pokroviteljstvo gostovanja ovog iznimnog njemačkog gudačkog kvarteta, dobitnika nagrade Orlando za 2015. godinu, koji je proteklih godina već nekoliko puta putovao kao partner Goethe-Instituta.

UPUTA ZA ČITATELJE PORTALA ZAGREB.INFO:

a) Idite na poveznicu za kupnju ulaznica putem sustava ulaznice.hr
https://www.ulaznice.hr/web/ctl_evt.jsp?act=prostor&a=1&p=4&t=77

b) Pošaljite poruku na [email protected] te zatražite promo kod za ostvarivanje popusta

c) Prođite korake (1. odabir sektora, 2. odabir mjesta, 3. unos podataka, 4. uvjeti prodaje, 5. narudžba – sustav će ponuditi unošenje koda za ostvarivanje popusta)

d) Unesite zaprimljeni promo kod za 25% popusta

e) Dovršite kupnju, dođite na koncert i uživajte!

Koncert ima i dirljivu humanitarnu notu

U pripremi događanja uz Lifestyle d.o.o. kao glavnog organizatora, sudjeluju i partneri bez čije suradnje gostovanje ne bi bilo uspješno realizirano: Koncertna direkcija Zagreb pobrinula se za pripremu promotivnih i programskih materijala za večernji koncert, a humanitarna organizacija SOS Dječje selo Hrvatska pridružila se suorganizaciji događanja, s obzirom da Henschel kvartet gotovo od osnivanja sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća donira jedan posto svih svojih bruto prihoda projektu Nueva SOS Dječjeg sela Kolumbija, a 2006. godine ova je glazbena obitelj proglašena službenim ambasadorima SOS Dječjih sela, organizacije koja djeluje u 134 zemlje
svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Od tada Kvartet još intenzivnije nastavlja s potporom kroz humanitarne koncerte i radionice. Budući da zbog brojnih obveza Kvartet ovom prigodom neće stići posjetiti SOS Dječje selo Lekenik i održati planiranu radionicu u njihovom prostoru, grupa djece i mladih SOS Dječjeg sela Lekenik koji pohađaju glazbenu edukaciju uživat će u ovom koncertu u novoj, prekrasnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije.

Hrvatska radiotelevizija integralno će snimiti koncert koji započinje u 21:00 sat, te će ga izravno emitirati na svojemu Trećem programu. Na programu su djela J. Haydna, M. Tarbuka i L.
van Beethovena. Tom prigodom članovima Henschel kvarteta biti će uručena i nagrada Hrvatske radiotelevizije Orlando za najbolju glazbenu izvedbu na Šezdeset i šestim Dubrovačkim ljetnim
igrama za 2015. godinu.

Komentari