POSEBAN DAN ZA ‘PANONSKOG MORNARA’: Na današnji dan bi Đorđe Balašević i obitelj slavili njegov 68. rođendan

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Tog 19. veljače ove godine regijom je odjeknula vijest – preminuo je Đorđe Balašević. Omiljeni ‘Đole’ ovaj je svijet napustio u 68. godini života, i to zbog posljedica upale pluća. Osim toga, bio je zaražen koronavirusom. Međutim, iako je otišao, popularni ‘panonski mornar’ još uvijek živi među svojom publikom, a baš danas svi ga se sjećaju – malo više.

Naime, upravo na današnji dan, Blašević bi proslavio 68. rođendan. Upravo zato, ovaj je utorak poseban za njegovo troje djece – sina Aleksu te kćeri Jelenu i Jovanu, ali i suprugu Oliveru – kojoj je posvetio i istoimenu pjesmu.

Koliko je ljubav Olivere i Đorđa bila velika, govori i njena posveta na Instagramu od prije nešto više od mjesec dana. Voljenom suprugu, naime, uputila je rečenicu iz vlastite knjige  “Planeta dvorište” koju je izdala prije dvije godine.

“Sve i da mi neko ponudi da ponovo prođem životni put, sasvim sigurno bih se grčevito držala istog ovog koji sam prešla i ne bih ustuknula ni tamo gde znam da me čeka nešto naporno i loše jer bih se bojala da bi samo korak van te staze mogao nepovratno da me udalji od njih”, napisala je tada Olivera na svom Instagram profilu.


Podsjetimo, Đorđe Balašević preminuo je nekoliko dana nakon što je hospitaliziran zbog upale pluća, a bio je pozitivan i na koronavirus. Pokopan je u strogoj tajnosti u Novom Sadu, u krugu obitelji. Obitelj je odlučila ispraćaj obaviti u najužem krugu, bez prevelike pompe. Sve se to dogodilo nakon što se nagađalo da će posljednji ispraćaj biti u ponedjeljak. Tijelo su iz kapele ispratili tamburaši s pjesmom “Aco braco”, nastavili i s ‘Malom riđom’, dok su na samom grobnom mjestu odsvirali “Oliveru” – posvećenu njezinoj supruzi.

Komentari