‘Ovo si baš lupila i ostala živa’ Masimova kćer oplela po ‘eliti’ iz centra Zagreba, pratitelji ju napali

Foto: Instragram

Radijska voditeljica na Anteni Zagreb, Mirna Savić na svom Instagram profilu danas je podjelila sa svojim pratiteljima neugodno iskustvo s “elitnim” stanovnicima centra Zagreba. Mirna je kći slavnog pjevača Massima, a u pored posla na radiju, brojne pratitelje uveseljava svojim objavama na društvenim mrežama i blogu.

“Bacam oko na Njuškalo “prodaja stanova” svako toliko jer sam mazohist i šatro sanjar. Stanovima u centru Zagreba, mogu vam reći, pada cijena. Posebice kad se na fotkama vide raspuknuti zidovi, a to je često. Zagreb je mala država. Uživa privilegije hrvatske centralizacije, a vrši je i unutar sebe, itekako. Davno sam vodila internetski razgovor s jednim žiteljem uskog centra grada, iz umjetničke obitelji kakve obožavaju svojatati austro-ugarski šik, jer oni ipak najviše zaslužuju uživati u kulturnom životu koji on nudi, za razliku od plebsa. Taj mi je čovjek objašnjavao kako živjeti u centru treba zaslužiti. Svojim ponašanjem i senzibilitetom, a još davnije mi je jedna simpatija rekla kako on i njegova ekipa ne izlaze s curama koje žive “preko granice Črnomerca“, podjelila je s pratiteljima neugodan online razgovor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli M I R N A S A V I Ć (@savicmirna)

Kritike na račun “primitivizma centra Zagreba” nije nedostajalo.

“Centar, najromantičniji kvart u Zagrebu, protekle godine je pokazao svoje primitivno lice. Dok se intelektualna elita grada slijevala kroz haustore kao kroz glasne odvodne cijevi, centar je bio vulgaran. Opor. Agresivan. Usudio se! Pet tisuća eura po kvadratu ponašalo se kao da je mizernih tisuću i po! Neoprostivo, ili? U jeku prirodne katastrofe koja je došla u ožujku i očigledno ostaje s nama do daljnjega, zagrebački centar zaslužuje dugo odgađanu demistifikaciju. Kazališta, mala kina i slatki dućani uvijek su uzimali drugo mjesto iza kafića. U centru se kafeniše, pokazuje i zamišlja da to Nije Zagreb već neki Beč, kakav komadićak Praga “, zaključila je Mirna i upitala se hoće li i ostatak grada dobiti priznanje kakvo zaslužuje.

“Hoće li simpatični žohari građanskih stanova od 2021. imati manje podstanara nego do sada? Hoće li cijene pasti gdje im je odavno i mjesto? Hoće li se adresom u Preradovićevoj napokon prestati liječiti kompleksi manje vrijednosti i hoće li možda, samo možda, ostatak ovog fenomenalno šarenog grada dobiti priznanje kakvo zaslužuje? Mistična maglica baštine oko Lenucijeve potkove je stara dim mašina za koju ne vrijedi ginuti ni figurativno ni doslovno”, zaključila je Massimova kći.

Dok su neki podržali Mirnu, drugi su ju prozivali kako nije u pravu, da se treba sramiti zbog napisanog, te da se veseli tuđoj nesreći.

Komentari