OVAKO ONA SLAVI USKRS: Voditeljica se pohvalila kako kod nje izgleda blagdan uz kojeg se vežu razni običaji

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Najveći katolički blagdan Uskrs sve nam je bliže, a brojni Hrvati su se već bacili na posao u kuhinji. Iako će nam i ovaj događaj proteći u “novo normalnom” duhu, to ne znači da se trebamo odreći tradicije, čega je svjesna i voditeljica HRT-ove emisije “Dobro jutro Hrvatska” Doris Pinčić.

Kod nje se oduvijek Uskrs slavi onako kako su to radili i naši stari. Ova Zadranka ne krije sreću što će uskoro u rodnom gradu zajedno sa sinom Donatom i kćeri Gitom, u užem krugu obitelji proslaviti blagdan.

Za Gloriju je otkrila kako joj je obiteljsko okupljanje i druženje draže od bilo kakve hrane, iako se svi raduju uskrsnoj pogači njene majke.

Pripreme za Uskrs u obitelji Pinčić počinju već u siječnju, a Doris je objasnila i zašto.


“Mama se već u siječnju počne pripremati za Uskrs i peći svoje pogače. Svaku godinu ima dramu kako će ih napraviti, a uvijek su iste i uvijek jednako ukusne. Uvijek naglašava kako u njih stavlja mast, jer su tako mekše. U svakom slučaju to je slastica za koju treba vremena, jer se dugo mora dizati, pa premijesiti, svi sastojci moraju biti jednake temperature, prostorija u kojoj se peku mora biti topla. I to je jedini kolač koji imamo na uskrsnom stolu”, izjavila je voditeljica i dodaje da je uskrsni doručak na tadašnji dan važniji od ručka.

“Djeca se pak vesele bojenju jaja. Uvijek ih stavljamo u čarapu s cvijećem koje uberemo ili listovima peršina pa ih uronimo u vodu u kojoj se kuha luk. Nikada nismo koristili umjetne boje. A na Uskrsni ponedjeljak, ako je lijepo vrijeme, idemo brati šparoge”, kaže Doris.

Dok je dio korisnika na društvenim mrežama pohvalio poštivanje tradicije, nažalost, od neukusnih komentara nije mogla pobjeći.

“A za to vrijeme suprug trpa okolo. Barem je tako do sada bilo“, “A ti si farbaš koljena”, “Vratite nam Maju”, “Antipatična pojava”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Komentari