‘Osim što je idiot i najgore smeće, još i vino ne zna’, neke su izjave jednostavno neoprostive

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Istarska Malvazija “loše je vino koje ništa ne valja”, a Srbija proizvodi puno bolja vina, rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić u intervjuu emitiranom u petak u kojem se pravdao zbog suradnje s Vojislavom Šešeljem i utvrdio da se od tada promijenio.

“Vino (Malvazija) je odvratno i nitko ne može da ga pije”, rekao je Vučić za sarajevsku komercijalnu televiziju Face u intervjuu snimljenom ranije ovaj tjedan kada je osobno donio BiH donaciju od 10 tisuća cjepiva protiv covida-19.

Svoje uvrede na račun čuvenog istarskog vina Vučić je izrekao bez posebnog povoda u intervjuu emitiranom u petak u kojemu je bio suočen s puno ozbiljnijim pitanjima od kojih je jedno bilo “je li on pucao na Sarajevo”-

Pitanje je bilo postalvljeno potaknuto snimkama opsade glavnog grada BiH kojima je dokumentirano da je Vučić bio u okolici zajedno sa svojim tadašnjim stranačkim šefom i četničkim vojvodom osuđenom zbog ratnih zločina Šešeljem.


Malvazija se ničim izazvana pojavila kao tema u intervjuu kao Vučićev pokušaj da time ilustirra tvrdnju kako Srbi ne cijene dovoljno ono što sami imaju pa tako bezrazložno zbog sentimenata piju loša vina kakvim je okvalificirao čuveno istarsko vino iako su im, po njegovoj ocjeni, na raposlaganju puno bolja koja sami proizvode, no ne cijene ih.

Oko komentara srpskog predsjednika oglasio se i Mate Janković, poznati zagrebački chef britkog jezika, pa kratko i jasno, podosta oštro, poručio: “Osim što je idiot i najgore smeće, još i vino ne zna”.

Komentari