Legendarni glumac u borbi sa zloćudnom bolesti: ‘Ne budite primitivni, liječnika posjetite na vrijeme’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Legendarni glumac Mustafa Nadarević otkrio je da boluje od teške bolesti. Nadarević se već neko vrijeme bori s karcinomom pluća, a o svojoj bolesti sada je progovorio u sklopu kampanje ”Udahni za život” kojoj su se priključile brojne poznate osobe.

“Kada sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kada nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest“, rekao je Nadarević za Media servis. Dugogodišnjim pušačima uputio je i jedan savjet.

“Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se ne boje doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio ‘jao’, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu“, dodao je glumac uoči početka provođenja Nacionalnog programa probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća.

Riječ je o prvom takvom programu u Europskoj uniji, a cilj mu je godišnje spasiti 500-tinjak života jer je rano otkriveni karcinom moguće izliječiti u 80 posto slučajeva.


Komentari