KAD STE ZADNJI PUT BILI KOD DOKTORA? Ella Dvornik želi to znati, a evo i zašto je to zanima

Foto: Instagram

Poznata influencerica Ella Dvornik (30) odlučila je svoj utjecaj iskoristiti u dobre svrhe. Na svom Facebook profilu upozorila je pratiteljice na važnost redovitih ginekoloških pregleda.

Ella se fotografirala s dlanom okrenutim prema kameri, na kojem je napisala “Prestani scrolat!”. U opisu je naglasila važnost PAPA i HPV testova, te podsjetila da cjepivo protiv HPV-a štiti od raka grlića maternice.

“Kada ste zadnji put bili na pregledu kod ginekologa? Kada ste napravili zadnji PAPA i HPV test kako bi provjerili je li sve u redu? Jeste li se cijepili protiv HPV-a koji vas može zaštiti ne samo od raka vrata maternice, već i od predstadija raka, koji može prethoditi karcinomu? Fascinantno je koliko malo brinemo o svom zdravlju dok god se nama ili našim bližnjima ne dogodi nešto. Neka vam ovo bude podsjetnik da barem od ove godine pa na dalje sve skupa budemo pametnije, da brinemo o sebi kako bi na vrijeme mogli otkriti ako nešto nije u redu. Važno je educirati se o potencijalnim rizicima kojima možemo biti izložene ako nismo redovite u pregledima. Važno je znati kako se zaštititi. Pazite na sebe”, napisala je Ella.

Kada ste zadnji put bili na pregledu kod ginekologa? Kada ste napravili zadnji PAPA i HPV test kako bi provjerili je li…


Objavljuje Ella DvornikPetak, 22. siječnja 2021.

U komentarima su neke od pratiteljica podijelile svoja iskustva.

“I ja sam to olako shvaćala dok se nije pojavio problem…od tada idem redovno na preglede i zahvalna sam bogu da je sve ok”, napisala je jedna obožavateljica. Druga je cijepljenjem odlučila zaštititi i svoju obitelj. “Pregledavam se redovito, a čak sam sina dala cijepiti jer potencijalno u budućnosti to može zaštiti neku djevojku od raznih problema”, napisala je.

Komentari