HRT NAPUŠTA OMILJENI VODITELJ! Na Prisavlju je proveo pola života: ‘Sretan što sam radio ono što sam volio’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

HRT napušta još jedno veliko lice. Ovih dana s televizijom se oprostio dugogodišnji novinar, urednik i voditelj Neno Kužina.

Inače, Kužila je na Prisvalju proveo pola svog života, a pamtimo ga kao prvog voditelja religiozne emisije ‘Mir i dobro’.

“Svaki odlazak je možda tužan, ali nastavljam živjeti, pa Bog će opet providjeti i nekakve radne obveze. Treba se sad odmoriti i sabrati. Uz Božju pomoć bit će bolje. Nadamo se najprije zdravlju, a potom možemo donositi neke odluke i raditi planove”, rekao je Kužina u intervjuu za Hrvatsku katoličku mrežu.

Na HRT je došao 1992. na poziv patera Tončija Trstenjaka s kojim je surađivao na Valovima Vatikanskog radija. Iza Kužine su emisije ‘Mir i dobro’, ‘Agape’, ‘Blagdansko jutro’ i gotovo 525 emisija ‘Riječ i život’ te brojni dokumentarci, prijenosi misa i reportaže. Sada će se od svega, kaže, prvo odmoriti.


“Mislim da se najprije treba odmoriti, a onda početi razmišljati o tome što zapravo još mogu dati Crkvi i narodu. Nisam ništa kalkulirao, niti sam u lipnju mislio kako ću u prosincu već biti u mirovini. Sretan što sam u životu radio ono što sam volio i ono što volim. To je blagoslov. Imate ljudi koji zalutaju na neka radna mjesta, bez obzira koji je to segment. Ali, meni se to nije dogodilo i zbog toga sam zaista radostan i Bogu zahvalan što mi je tako nešto omogućio”, zaključio je.

Komentari