Gripa se širi nevjerojatnom brzinom! Donosimo važne simptome uz pomoću kojih ćete je razlikovati od prehlade

Pixabay

Svakim danom bilježi se sve više i više oboljelih od gripe. Bolnice su pune, a svaki dan pristižu novi pacijenti. Kako neki misle da su prehlada i gripa vrlo slične, donosimo vam važne informacije po kojima se ove dvije bolesti znatno razlikuju. Prehlada je varljiva bolest, a kao takva mnogi virusi utječu na njezin nastanak. Prehlada se liječi od kuće, a gripa je puno opasnija i trebate posjetiti doktora.

Glavna razlika je u tome što gripa nastaje brzo i naglo, s njezinom pojavom osjetit ćete slabost i bit ćete kronično umorni. Također, zahvatit će vas visoka temperatura i osjetit ćete bolove u mišićima i zglobovima te pritisak u prsima. Nećete imati problema s dišnim sustavom kao što je slučaj kod prehlade. Čim osjetite ove simptome otiđite doktoru. Za liječenje gripe važno je da se ne probate sami liječiti određenim lijekovima, a prave lijekove biste trebali uzimati unutar 48 sata od nastanka gripe.

Za prehladu je karakteristično da su simptomi jak kašalj, začepljen nos, suzne oči, kihanje i upala grla. Prehlada najčešće prođe nakon dva tri dana, a gripa traje duže. Također, moguća je povišena temperatura i blaga groznica. Od prehlade se možete liječiti čajem, vitaminom C, Septoletama, kapima za nos i slično. Ako prehlada traje duže, obavezno posjetite liječnika.

 


 

Komentari