FRANKA NAJGORA IKAD: Eurosong je nekima zadao velike glavobolje, ali najžešće upravo supruzi nogometaša Vedrana Ćorluke

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Lijepa naša na Eurosongu nema uspjeha još od kraja devedesetih. Doris Dragović je s pjesmom Marija Magdalena završila na četvrtom mjestu, a s novim tisućljećem nikako na zelenu granu, pa su naši predstavnici bili praktički neprimjetni kada je riječ o ostvarenim rezultatima.

I dok naša trenutna predstavnica na Eurosongu Albina Grčić ima popunjen raspored pred svoj nastup u Rotterdamu i nakon prvih proba dobila je same pohvale za svoj nastup, popela se i na kladionicama.

Dala je intervju i za Wiwibloggs u kojem je pričala o svojim dojmovima s Eurosonga, ispričala je i kako je zapela u liftu te kako je njezin plesač slomio nokat tijekom nastupa, a obožavatelje je oduševila svojim engleskim. I dok Albini ide dobro, Hrvatska je malo zaboravila kako je bilo prije samo par godina.

Zbog loših rezultata Hrvatske na Eurosongu nije bilo 2014. i 2015. godine, a onda je 2016. godine HRT odlučio da će na Eurosong ići Nina Kraljić, koja se provukla u finale te na kraju završila na 23. mjestu. Jacques je iduće godine u finale ušao s osmog mjesta u polufinalu, a završio je na 13. mjestu.


Nakon Houdeka, 2018. je HRT odlučio da na Eurosong ide Franka Batelić i uslijedio je najgori hrvatski rezultat ikad jer je Franka u Lisabonu ostvarila užasan rezultat i za finale nije imala nikakve šanse.

Službeni rezultati Eurosonga govore kako je Franka u polufinalu bila 17. od 19 izvođača, a iza nje su bile samo Makedonija i Island. Iako Franka nije bila prva koja nije izborila finale, otkako se održavaju dvije polufinalne večeri, ostali izvođači su postizali bolje rezultate.

Dado Topić je u polufinalu bio 16., Feminnem je bio 13., Daria Kinzer je bila 15., Nina Badrić 12., a Klapa s mora 13.

1) Franka Batelić (2018.) – 17. mjesto u polufinalu

2) Dado Topić & Dragonfly (2007.) – 16. mjesto u polufinalu

3) Daria Kinzer (2011.) – 15. mjesto u polufinalu

4) Klapa s mora (2013.) – 13. mjesto u polufinalu

5) Feminnem (2010.) – 13. mjesto u polufinalu

Komentari