Dame, donosimo vam priručnik za žene iz 1955. godine: Svoga muškarca ne smijete ometati, a morate ga dočekati odmorne i svježe

miss7

Žene, ovako bi se trebale ponašati da živite u 1955. godini u Jugoslaviji. Nama su danas ovi savjeti, u najamnju ruku, smiješni. No, probajmo zamisliti kako su živjele mlade djevojke koje su ih shvaćale ozbiljne i ravnale svoj život po njima.

PRIPREMITE SE ZA MUŽA

Odmorite se 15 minuta prije njegovog dolaska kući jer ćete tako biti svježi kad on stigne. Popravite šminku, stavite traku za kosu i izgledajte svježe. Vaš suprug je proveo puno vremena s ljudima umornim od posla.Budite vesela i zanimljiva za njega. Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a vaša je dužnost da se pobrinete za to.

SMANJITE BUKU


Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućanske aparate i recite djeci da se i ona utišaju. Budite sretni što ga vidite. Toplo mu se nasmijte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite. Poslušajte ga. Iako mu možda morate reći mnogo toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, sigurno ima važnije stvari na umu od vas.

NE OMETAJTE GA

Ne žalite se ako vaš muž dođe doma kasno navečer ili ako želi ići nekud navečer bez vas. Umjesto prigovaranja pokušajte razumjeti pod koji je on pritiskom zbog posla. Kad je kod kuće, sigurno se želi odmoriti i opustiti. Ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegov integritet i njegovu sposobnost prosuđivanja. Ne zaboravite da je on gospodar kuće i kao takav će uvijek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno, prenosi miss7.

 

Komentari