Ljubitelj ste prirode i zanima vas koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Subotnje jutro provedite na Jarunu

Biom

Volite ptice i zanima vas koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Koje su ptice selice, a koje možemo vidjeti zimi u gradu? Stižu dobre vijesti. Udruga Biom organizira u subotu, 26. siječnja u 9 sati promatranje ptica na Jarunu. Sada je pravi trenutak da se ptice pjevice lakše opaze dok su stabla u potpunosti bez lišća.

Okupljanje je na obali jezera ispred otoka Ljubavi na adresi Aleja Mateja Ljubeka 23. Jarun je atraktivno mjesto za rekreaciju i odmor brojnih građana. Zbog svoje velike vodene površine i brojnih šumaraka lokacija je privlačna mnogim vrstama ptica, posebice tijekom zime. Očekivane vrste su liska, divlja patka, labud, zelendur, zeba, brgljez, crvendać, velika sjenica, plavetna sjenica, gugutka i mnoge druge.

Pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u subotu prije podne u zimskoj šetnji Jarunom. Slušajući upute biologa i ornitologa, naučit ćete identificirati prisutne ptice u vašem okruženju. Za promatranje nije potrebna skupa oprema, niti stručno znanje.

Ako imate svoj dalekozor, slobodno ga ponesite.Također, Biom će osigurati dalekozore i teleskop za sve prisutne. Promatranje će trajati najmanje sat vremena. Možete se pridružiti ili napustiti obilazak kada želite.


Komentari