Najznačajniji domaći festival dokumentarnog filma ipak se održava!

Nakon što je u ožujku zbog nepovoljne epidemiološke situacije neposredno uoči otvaranja odgođen, najznačajniji domaći festival dokumentarnog filma u smanjenom će se opsegu i uz poštivanje svih epidemioloških mjera održati u novom terminu i lokaciji, pa će tako ljubitelji dokumentaraca ipak imati prilike pogledati pedesetak filmskih naslova, navode organizatori festivala. Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC-a i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu.

Središnji dio programa činit će, kao i dosad, natjecateljski program podijeljen u kategorije međunarodne i regionalne konkurencije, gdje će pažljivo odabrani naslovi pružiti gledateljima uvid u recentnu produkciju i aktualne autorske preokupacije, donoseći niz ostvarenja koji na zanimljive načine istražuju različite suvremene teme i fenomene ili upoznaju s intrigantnim osobnim pričama i živopisnim pojedincima.

U popratnom filmskom programu Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz ovogodišnjih službenih programa; između ostaloga bit će prikazan i retrospektivni program posvećen nagrađivanoj britanskoj redateljici nominiranoj i za Oscara, Lucy Walker, koja će ujedno održati i online masterclass predavanje u sklopu programa ZagrebDox Pro.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem izdanju ZagrebDoxa bit će objavljene na službenoj internetskoj stranici zagrebdox.net.


Ne propustite priliku, Purgerica vas poziva na večernju tematsku turu na Gornjem gradu!

 

Komentari