DIGITALNA ZAGORKA: Ponovno se upoznajte sa svestranom spisateljicom

21.03.2018., Zagreb - Spomenici Marija Juric Zagorka, Kumica na Dolcu, Antun Gustav Matos, August Senoa i Tin Ujevic ukraseni su narcisama kao podsjetnik na kampanju BudiNARCISa koju provode Grad Zagreb, Hrvatska liga protiv raka i udruga Europa Donna povodom obiljezavanja 22. Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke - Dana narcisa. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke priključuje se manifestaciji Noć muzeja, u petak, 1. veljače, kada će od 18 do 22 sata posjetiteljima predstaviti svoju digitalnu zbirku, koja uključuje časopise „Ženski list“ i „Hrvatica“, u kojima je Zagorka radila kao urednica i objavljivala svoje tekstove.

Četrnaesto izdanje Noći muzeja održat će se u petak, 1. veljače pod temom “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”, a ove će godine sudjelovati oko 130 gradova i općina u Hrvatskoj, dvije lokacije u BiH te oko 250 muzeja i drugih baštinskih institucija.

Posjetitelji koji se odluče tu Noć provesti u Zagorkinom Memorijalnom stanu, na Dolcu 8, imat će priliku, uz stručno vodstvo kroz Stalni postav, saznati brojne zanimljivosti i podatke o Zagorkinom privatnom životu, spisateljskoj karijeri, aktivističkom i feminističkom radu te svjetski priznatom angažmanu u političkom novinarstvu.

Za one posebno znatiželjne pripremljena je i mala provjera znanja u formatu kviza. Znate li sva imena Zagorkinih junakinja i junaka? Gdje su se upoznali Siniša i Nera iz „Gričke vještice“? Gdje je Zagorka rođena? U kojim je novinama dobila prvo zaposlenje? Ako znate to, a i mnogo više, onda ste savršen7a kandidat/kinja za naš kviz, koji počinje u 18.30, 19.30 i 20.30 sati, u trajanju od 30-ak minuta, poručuju iz Zagorkina Memorijalnog stana.


Komentari