ZKM ZAVIJEN U CRNO! Svi tuguju za mladim glumcem

Foto: Screenshot/ Facebook

Jučer su se kolege glumci oprostili od Roberta Budaka u ZKM-u. Kolege koji su mogli doći su u nevjerici, dok je ostatak kolega na gostovanju u HBK Rijeka, gdje su izveli predstavu “Črna mati zemla”.

“Još uvijek sam u šoku, ne vjerujem da ga više nema. Smrt je tako nepravedno oduzela jedan mladi život. Robi je bio čovjek s kojim se tako lagano surađivalo, koji je oko sebe stvarao prijateljsku, kreativnu atmosferu. Ako je nekad i znalo biti problema, on bi to svojom duhovitošću i šarmom olakšao. Njegova energija je bila zarazna i prenosila se na cijeli ansambl”, kaže Sreten Mokrović prenosi Jutarnji list.

“Mi smo se poznavali još s Akademije. Bože, bio je takva budaletina. To kažem s ljubavi i ogromnim srcem. Bio je sve istovremeno: i vrckav i šašav, ali i mekan i nježan. Izazivao je smijeh, zezantsku atmosferu, a onda je povremeno znao ozbiljno razgovarati, kao da je starac. Tu je i suluda, pokretačka energija koja ga je prožimala i koja je činila da sve oko sebe doživljava intenzivno, duboko – kaže Ramljak i dodaje kako nikad neće zaboraviti kako je plakao gledajući scenu gusjenice u “Alisi”. U toj se sceni prepoznao, kaže, ona ga je duboko dirnula. Drago mi je da sam mogla raditi s njim. Bio je sjajan glumac, tako živ. Sigurna sam da su mnoge stvari bile ispred njega. Na svaku je izvedbu izlazio kralj i na sceni je bio tako sjajan”, kaže Anđelka Ramljak.


Komentari