GRAD OSTAO BEZ SPOMENIKA DOMOVINI ZA KOJI SU NUDILI 21 MILIJUN KUNA Raspisuje se novi natječaj?

Pixabay

Natječaj za gradnju Spomenika domovini koji je trebao biti smješten između zagrebačke Gradske uprave i Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” poništio je Grad Zagreb. Razlog je taj što se spomenik trenutno ne može napraviti za 21 milijun kuna potvrdio je u srijedu navečer Hini autor Spomenika domovini arhitekt Nenad Fabijanić.

Spomenik domovini ne može se napraviti za 21 milijun kuna pa je postupak javne nabave poništen s obzirom na analizu troškovnika radova sudskog vještaka. Na natječaj je stigla samo jedna ponuda još početkom studenog koju je dala zajednica ponuditelja Tigra i Vodotehnika, koje su navele cijenu od 27,4 milijuna kuna (bez PDV-a), što je za gotovo šest milijuna kuna više od procjene Grada. Nakon višemjesečne analize Grad je odlučio poništiti natječaj i planira raspisati novi u veljači.

Spomenik domovini trebao bi prema najavama biti izgrađen najkasnije na proljeće 2020., te preuzeti komemorativnu funkciju Oltara domovine na Medvedgradu. Fabijanić kaže da je njegov komentar vrlo jednostavan.

“Mislim da je legitimno poništen natječaj i da će drugi koji se priprema u najkraće vrijeme biti zapravo ponavljanje prvog s korigiranom cijenom,” rekao je Hini Fabijanić, navodeći da su se u dvije godine cijene povećale, prenosi Index.


Rekao je kako je njegov projekt davno završen, predan i čeka gradnju i vjeruje da se spomenik može završiti početkom sljedeće godine, a u najboljem slučaju već najesen.

Komentari