‘FASCINACIJE’ U LAUBI: Prva prodajna umjetnička izložba u Laubi donosi djela sedam velikih hrvatskih umjetnika

LAUBA

Lauba – kuća za ljude i umjetnost poznata je po svojoj autentičnoj proizvodnji suvremenih, kulturnih i urbanih sadržaje te postavljanja trendove na hrvatskoj umjetničkoj sceni. Sada je pokrenula još jedan novi projekt – prodaju umjetnina.

Lauba je dogovorila suradnju sa sedam hrvatskih umjetnika u čiju vrijednost i kvalitetu vjeruje i za nju jamči, a to su: Đuro Seder, Marijo Ujević Galetović, Kristian Kožul, Duje Jurić, Gordan Bakić, Alem Korkut i umjetničkim dvojcem TARWU.

Projekt je u studenome predstavljen na izložbi zatvorenoga tipa za odabrane kolekcionare i prijatelje. Iznenađujuće dobri rezultati ovog događaja uvjerili su Laubin tim kako zanimanje i tržište za suvremenu umjetnost itekako postoji. Stoga će u utorak 15. siječnja u 20 sati otvoriti izložbu FASCINACIJE – 7 likovnih stavova na kojoj će i zagrebačka publika imati priliku pogledati odabrane radove iz prodajnog fundusa navedenih umjetnika.

Koncept same izložbe usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika i karakteristike koje ih čine odvojivima od drugih. Izložba FASCINACIJE nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička „fascinacija“. Za neke od njih umjetnost znači pomicanje likovnih granica u različitim medijima i traganja za prostornim strukturama, za neke traganje za početnim iskonskim impulsom nečega što je najbliže ljudima, za neke pokušaj da se sačuva trajnost prolaznoga. Ljubitelji umjetnosti ovaj će put moći ne samo razgledati, nego i kupiti izložene radove.


Komentari