Koncerti, kino projekcije i predstave! Predstavljen program kulturnog ljeta, Zagreb će oživjeti na brojnim lokacijama

ZgKUL - službene fotografije

Brojne predstave i kino – projekcije, koncerti klasične i pop glazbe samo su dio Zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKUL koje uskoro počinje, najavljeno je na konferenciji za medije na Zrinjevcu krajem prošlog tjedna.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako još prije desetak godina napravljen svojevrstan zaokret u pogledu kulturne ponude u Zagrebu.

ZgKUL predstavlja jedinstvenu ponudu svih ljetnih kulturnih manifestacija i događanja u hrvatskoj metropoli. Ove će se godine ZgKUL održati na nizu lokacija, od Trga kralja Tomislava, Bundeka, Tuškanaca, Klovićevih dvora do Maksimira i Trga bana Jelačića, gdje će brojni umjetnici oživjeti ulice, trgove, parkove, crkve i muzeje.

U sklopu ove manifestacije održat će se brojne predstave, kino projekcije, koncerti klasične i pop glazbe kao i više likovnih radionica i dječjih predstava.


U bogatom programu očekuju se već tradicionalni Koncerti na ljetnoj pozornici Bundek, festival Zagreb Classic na Trgu kralja Tomislava, a prvi puta u svojoj povijesti Lisinski organizira veliku festivalsku svečanost na otvorenom uz zgradu Dvorane.

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac planiran je filmski program, kao i manifestacija klasične glazbe Večeri na Griču, Festival tolerancije na jezeru Bundek kao i na neizostavnu Međunarodnu smotru folklora.  ZgKul će se održati prema svim epidemiološkim mjerama koje će u trenutku održavanja programa biti na snazi.

Od 2012. u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta izvedeno je oko 5.000 programa i koncerata na kojima nastupilo nekoliko tisuća izvođača, koje je gledala i slušala brojna publika.

Komentari