JAZZ VIRTUOZ U MESNIČKOJ: Ivan Kapec predstavlja novi album ‘Crta’

Foto: Kulturni centar Mesnička Facebook

Kulturni centar Mesnička predstavit će proslavljenog jazz gitarista, Ivana Kapeca. Na live prijenosu u petak, 5. ožujka u 17:30 sati ovaj će glazbeni virtuoz pokazati što zna i predstaviti prvi samostalni album “Crta”.

Ivan Kapec završio je srednju glazbenu školu Vatroslava Lisinskog gdje je maturirao na odsjeku za jazz i popularnu glazbu. Bio je član brojnih jazz sastava, kao što su Ten Directions, Mirokado Orchestra, Kvartet Groovie i Mediteran Trio.

Sa sastavom Ivan Kapec Trio snimio je četiri albuma. Prvi, “Lancun”, izdao je 2001, godine za etiketu Dancing Bear. Zatim je uslijedio “Bava”, koji je bio nominiran za diskografsku nagradu Porin za najbolji jazz album.

Na novom albumu “Crta” Kapec je surađivao s brojnim priznatim jazz glazbenicima. Pridružili su mu se tenor saksofonist Mario Bočić, vibrafonist Šimun Matišić, kontrabasist Ivar Roban Križić i bubnjar Borko Rupena.


“Kad sam pripremao materijal za ovaj album vodile su me dvije tendencije – da sve raspišem i imam potpunu kontrolu nad kompozicijom bez previše improvizacije – i da pustim da se stvari same razvijaju, da glazbenici u međusobnoj međuigri i komunikaciji spontano otkrivaju novi zvuk”, rekao je Kapec za Novi list.

Komentari