INTERLIBER OTKAZAN: Zbog epidemiološke situacije vjerojatno će se održati na jesen

Facebook

Međunarodni sajam knjiga Interliber trebao se održati od 23. do 28. ožujka, ali je zbog epidemioloških mjera otkazan za jesen.

Zagrebački velesajam objavio je da je Interliber otkazan u skladu u dogovoru s predstavnicima Zajednice nakladnika i knjižara, uvažavajući mjere Vlade Republike Hrvatske kojima je održavanje sajmova zbog pandemije Covid-19 i dalje onemogućeno.

Kao novi termin održavanja Interlibera predviđeno je razdoblje od 28. rujna do 3. listopada, ali će ovisiti o daljnjem razvoju pandemije i odlukama Nacionalnog stožera.

Poznati Interliber održava se na Zagrebačkom velesajmu od 1977. godine. Osim predstavljanja novih naslova, posjetitelji mogu susresti književnike, organiziraju se susreti nakladnika i knjižničara, a posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim literarnim radionicama.


Prošle je godine zbog epidemiološke situacije Interliber bio otkazan, ali se na inicijativu nakladnika i ljubitelja knjiga održao online. Projektom “Knjiga svuda i svima” Interliber je ušao u domove čitatelja, a podržalo ga je i Ministarstvo kulture i medija.

Komentari