GRAD JE OŽIVIO: U petak je u Kinu Tuškanac otvoreno 14. Gledalište KKZ-a koje se održava do nedjelje, 16. svibnja

Foto: Kinoklub Tuškanac

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 14. po redu Gledalištu, od 14. do 16. svibnja u Kinu Tuškanac predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. Na Gledalištu će se prikazati svi filmovi članova KKZ-a snimljeni u 2020. godini.

Usprkos pandemijskim uvjetima, kinoklubaši su u prošloj godini uspjeli snimiti 86 amaterskih filmova svih žanrova. Gledalište je počelo svečanim otvaranjem i prvom natjecateljskom projekcijom sinoć u 19 sati.

Foto: Kinoklub Tuškanac

Filmovi se prikazuju u projekcijskim blokovima u 17, 19 i 21 sat u kinu Tuškanac. Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2020. godini. Članovi žirija bit će Valentina Lončarić, Hrvoslava Brkušić i Ivor Glavaš.

Foto: Kinoklub Tuškanac

Nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici Radionice filmske kritike i analize u KKZ-u. Ove godine to su Andre Posmodi i Jerko Stjepanović. Nagrađeni filmovi bit će prikazani u nedjelju, 16. svibnja u 21 sat.


Foto: Kinoklub Tuškanac

U nedjelju u 17 sati održat će se projekcija i predstavljanje projekta restauracije filmova Tatjane Ivančić. Filmove i projekt će predstaviti Petra Belc, voditeljica Odsjeka baštine KKZ-a koja je osmislila i vodila projekt rastauracije filmova te Vjeran Pavlinić iz Hrvatskog državnog arhiva – Hrvatske Kinoteke. Tatjana Ivančić pionirka je ženskog stvaralaštva u kontekstu hrvatskog amaterskog i eksperimentalnog filma te jedna od najproduktivnijih autora Kinokluba Zagreb.

Foto: Kinoklub Tuškanac
Foto: Kinoklub Tuškanac
Foto: Kinoklub Tuškanac
Foto: Kinoklub Tuškanac

Komentari